Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration loves… mei

Beginspiration loves is terug van weggeweest. Een post vol met leuke dingen die ik tegenkom, zoals lekkere recepten, toffe producten, leuke artikelen, verassende ingrediënten, coole plekken om te eten en ga zo maar door. Dingen die ik graag wil delen met jullie, om precies te zijn. Met deze maand: Mijn nieuwe verslaving voor salted goat milk karamels en kombucha uit New York,

  • I love kombucha. In New York vond ik op elke straathoek (ongeveer) wel een flesje kombucha, en je snapt: ik was door het dolle heen. Gelukkig is het in Nederland ook steeds vaker te koop. Mijn favoriet blijft de home made kombucha van Thull’s, maar laatst kreeg ik een flesje YaYa Kombucha bij een persevent (binnenkort te koop) en kwam ik Captain Kombucha tegen bij Marqt. Ik blij, dat snap je. 🙂
  • Had ik al gezegd dat ik in New York ben geweest? Mocht je toevallig binnenkort die kant op gaan, koop dan een doosje met Big Picture Farm goat milk karamels. Het ziet er niet alleen superleuk uit, maar zooo lekker. Life changing. Ps. neem je dan ook een doosje voor mij mee, of het recept? 😀
  • Een Smeg (koelkast) staat ooit een keer in mijn keuken. Een redelijke investering, dus tot die tijd focus ik mij op een collectie kleine huishoudelijke producten zoals broodroosters, citruspersen en waterkokers. Houd je van kleur? Dan is hun nieuwe Dolce&Gabbana x Smeg lijn echt iets voor jouw (en ja, ze hebben ook koelkasten in deze crazy print).
  • Vaderdag komt eraan. Ben jij nog op zoek naar een vaderdag cadeau? Neem dan even een kijkje. Ik kwam laatst deze website tegen met grappige (en niet al te dure) cadeautjes. Het is weer eens iets anders dan die fles wijn, sigaren of dat ene cadeau dat je je vader (altijd/meestal) geeft.
  • Totaal niet food gerelateerd, maar wel (voor mij) de tip van de eeuw: Alpine hearing protection. Ik heb altijd onwijs last van mijn oren bij het vliegen, en was heel nieuwsgierig of dit werkte. Dus ik nam een set mee naar Griekenland. Je doet ze voor het opstijgen in, en het schijnt de druk in je oren plus het geluid om je heen te verminderen. De conclusie: een stuk minder pijn en minder last van omgevingsgeluiden (motoren, huilende baby’s, dat soort dingen). Er is een nadeel: je kunt onderweg geen muziek luisteren of films kijken, maar dan wel weer heel rustig slapen.

  • 24-26 augustus is het Food & Art event in Finland. De focus van dit event is kunst en eten gemaakt door internationale chefs. De meest bijzondere gerechten komen op tafel tijdens het Chefs menu in restaurant Gösta. Welke chefs? Bijvoorbeeld onze eigen Joris Bijdendijk (Rijksmuseum in Amsterdam), Josean Alija (Guggenheim in Bilbao) en Remo Capitaneo (Mudec in Milaan), om een paar op te noemen.
  • Over food, art en asperges gesproken? Het aspergeseizoen is weer officieel van start en 5&33 heeft een heel asperge menu samengesteld. Tot en met eind juni kun je genieten van zowel witte als groene asperges, uiteraard met een Italiaanse twist van Chef Nadia Frisina. Geen zin in asperges? 5&33 heeft sinds deze maand een heel nieuw menu, en daar zit genoeg lekkers tussen (must order: de truffelpasta op dinsdag!).
  • Over events gesproken… Foodies en wijnkenners, zet je schrap: van 15 tot 20 mei staat de Portugese Algarve voor de derde keer in het teken van Fine Wines & Food Fair. Tijdens dit culinaire festival verzamelen enkele van de meest invloedrijke chefs en wijnmakers ter wereld. Mocht je toevallig in de buurt zijn. 🙂

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.