Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration loves… maart

‘Beginspiration loves’ is terug van weggeweest. Een post vol met leuke dingen die ik tegenkom, zoals lekkere recepten, toffe producten, leuke artikelen, verassende ingrediënten, coole plekken om te eten en ga zo maar door. Dingen die ik graag wil delen met jullie, om precies te zijn. Met deze maand: een salsa flesje wordt handzeep, twee foodies in Parijs en de door mijn collega ontwikkelde chili jam verslaving (tip: zuurdesembrood met baba ganoush, gegrilde groenten en natuurlijk chili jam). Om een paar dingen op te noemen…

  • Let’s Salsa (uit Amsterdam) heeft nu een hele handige + leuke recycle kit, waarmee je oude salsa flesjes omtovert tot een echte zeepdispenser. Echt een geniaal idee.
  • Ik deelde dit artikel tijdens mijn ‘fitgirl challenge’ ook op Facebook, maar mocht je het nog niet gelezen hebben? Doen. Het gaat over de ‘fitgirl’ hype die zorgt voor een nieuwe soort eetstoornis.
  • Bij H&M heb je nu H&M Home, en daar kun je (online) dus ook dingen voor in je keuken bestellen… Misschien heb ik onder een steen geleefd, maar ik had geen idee dat dit bestond en ben gelijk compleet verslaafd. Van katten bordjes tot stoere theedoeken en Batman bekers. De keuze is er reuze, het is goed geprijsd en heel geschikt als cadeau. Top top top, dus.
  • Ik heb de chili jam van Thulls weer herontdekt. Het is sowieso mijn favoriete winkel in Amsterdam oost voor de zelfgemaakte pickles, augurken (in seizoen), zuurkool, kimchi, waterkefir, het brood van Restaurant As dat je er ook kunt kopen… Eigenlijk ben ik gewoon fan van de hele winkel en Simone, die al dit lekkers zelf maakt.
  • Twee foodies gaan in Parijs op pad en bezoeken de restaurants waar ze jaren eerder hebben gegeten. Een zoektocht naar de echte ‘Franse cuisine’ en alle ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Bij het lezen van het artikel krijg ik spontaan zin om naar Parijs te gaan.

  • Sir Edmond stuurde mij een fles gin. Cool design, leuk merk en binnenkort dus heel veel lekkere gin (tonic’s!) drinken.
  • Ik ben echt een beetje klaar met dit vieze weer van de afgelopen weken. Mega regenbuien wanneer je net op de fiets stapt, ijskoud en houd eens op met die harde wind. Van die momenten dat je net thuis bent, nog boodschappen moet doen en het opeens keihard gaat regenen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Je kunt eten bestellen via een van de vele bestelsites (handig!), of je boodschappen laten bezorgen. Ik kreeg laatst als tip de site Acties.nl doorgestuurd, voor allemaal gratis acties en kortingen bij Albert Heijn. Minder betalen voor je boodschappen, extra goodies en gratis bezorgservices. Heel handig als het buiten keihard regent bijvoorbeeld.
  • En wat eet ik dan als het met bakken uit de lucht komt? De laatste tijd eet ik HEEL graag stamppot (andijvie, boerenkool, of zuurkool bijvoorbeeld), of ik maak een vegetarische stoofpotje. Deze pompoen en wortelgroenten stoofpot van Jamie Oliver is op dit moment een grote favoriet. Al staat mijn eigen linzen-zoete aardappel stoof ook zeker in mijn top 5.
  • Of ik maak een van de recepten uit mijn allernieuwste kookboek: Bieslook & Polenta. Een vegetarisch kookboek in een typische Berlijnse stijl, met lokale seizoen producten en smaak invloeden van over de hele wereld. Van een mega lekkere bieten ravioli met sinaasappel-walnoot boter, tot vegetarische burgers.
1 Discussion on “Beginspiration loves… maart”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.