Beautiful beet

Sinds mijn nieuwste aanwinst probeer ik bijna elke dag een vers geperst sapje te drinken. Naast dat het heel erg lekker is, is het ook gezond. Je krijgt immers in een keer heel veel groeten en fruit binnen. Juicen is een handige manier om een extraatje aan voedingsstoffen binnen te krijgen.

Voor vandaag een bietensap! Misschien niet het eerste waaraan je denkt wanneer je zelf een sapje perst, maar stiekem is het best lekker. Vooral in combinatie met appel en een zuurtje van een citroen/limoen. Bietjes zijn goed voor je huid, daarnaast zuiveren ze je bloed op een natuurlijke manier. Wortels bevatten betacaroteen, wat in de zomer zorgt voor een mooi bruin kleurtje. Daarnaast bevat wortel veel vitamine B en ontgift het je lever (ideaal na een avondje met iets te veel vino). Citroen bevat veel vitamine C, daardoor zijn ze ideaal om in je sapje te verwerken wanneer je grieperig of verkouden bent. Appel is ook een goede bron van vitamine C en daarnaast bevat het veel vezels.

Nodig voor ongeveer 800 ml sap (3 glazen):
500 gram voorgekookte bietjes, geschild
4 wortels, geschild
3 appels, klokhuis eruit gehaald
1 citroen, geschild

Ps. Ik vind het altijd lekker om wat zurige appels te nemen, dus bijvoorbeeld Elstar of Granny smith. Het zurige is fijn in combinatie met de zoete wortels en bietjes.

Schil de bietjes, wortels en citroen. De appels hoeven niet geschild te worden, maar ik haal altijd het klokhuis (met alle pitten) eruit. De pitten geven een wat bittere smaak af aan de sap en dat is zonde. Snij alle ingredi├źnten in kleinere stukken, zodat het in de slowjuicer past. Snij de wortels in iets kleinere stukken, aangezien het best harde groenten zijn, haal je er meer sap uit. Geniet van je verse sapje!

6 reacties

  1. Ik heb sinds deze week ook een slowjuicer en ik ben er zooo blij mee. Je krijgt inderdaad in 1 keer zo veel meer groenten en fruit binnen. Heerlijk. Gisteren heb ik bietjes meegenomen, dus ik ben benieuwd.

    1. Jaa, echt de beste aankoop van dit jaar! Het is immers lekker en gezond! Wat is jou favoriete combinatie die je met jou slowjuicer maakt?

      1. Tot nu toe: druif/appel/meloen; druif/appel/sinaasappel; komkommer/wortel/bleekselderij/peterselie. Ben nog druk aan het experimenteren. Ik ga er vast binnenkort een blogpost aan wijden.

    1. Omdat ik geen rauwe bietjes kon vinden, normaal gesproken gebruik ik die ook in mijn juices. Geen voordeel dus, alleen dat ze wat makkelijker persen en er meer sap uit komt. ­čśÇ

  2. Ik had laatst bietensap van Zonnatura, maar dat vond ik z├│ vies!! Zelf een sapje maken zoals jij doet is natuurlijk ideaal dan, kan je smaken toevoegen zodat het vast veel lekkerder wordt! Ik hou het nu nog bij de blender, maar misschien dat ik ooit ook nog voor een apparaat ga waarmee ik verse sapjes kan maken. Klinkt wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *