Avocado zomer smoothie

Detox dag 6, yay! De eerste week zit er alweer bijna op en tot nu toe gaat het stiekem best goed. Ik heb weinig last van afkickverschijnselen en alweer meer energie dan een week geleden. Mijn enige bijwerking, waarvan ik van te voren wist dat het zou komen, is mijn trek in suiker. Een zwakke plek! Ik houd onwijs van taart, koekjes en snoep, en ik merk dat ik dit nu begin te ‘missen’. Gelukkig is er een lichtpuntje: het schijnt dat je na 7-10 dagen afgekickt bent van een eventuele suikerverslaving (ja echt!). Na 21 dagen is het sowieso helemaal uit je systeem! Dit betekent dat ik nog 4 dagen moet doorbijten en daarna zal het allemaal een stuk makkelijker worden.. Ondertussen probeer ik mijn snack momenten te vullen met gezonde nootjes, gedroogd fruit en lekkere smoothies (zoals deze).

Afgelopen week maakte ik deze avocado-kokos smoothie voor het eerst. Buiten regende het nog, maar bij de eerste slok wist ik het al: dit is de perfecte zomer smoothie. Met de hoge temperaturen die vandaag in het land verschijnen, lijkt mij dit drankje echt geweldig. Fris en licht, maar toch vullend door de avocado en banaan. De kokoswater is natuurlijk al een goede vochthersteller, dus perfect wanneer door de warmte vocht verliest of wat dacht je voor/na het sporten. Perfect voor bij dit mooie weer…

Nodig:
1/2 avocado
1/2 banaan (het liefst bevroren)
250 ml kokoswater
sap van 1/2 limoen (optioneel)

Voeg de ingrediënten in een blender. Mocht je geen bevroren banaan in de vriezer hebben, dan kun je een halve banaan plus een aantal ijsklontjes gebruiken. Zet de blender aan tot het  een homogene smoothie is geworden zonder stukjes. Rietje erin, zonnetje erbij en genieten maar!

1 reactie

  1. Lekker groen kleurtje zeg! 🙂 Hij lijkt me wel erg lekker, en ook goed vullend. En kom op, nog even een paar daagjes doorbijten, en dan ben je er doorheen, keep going!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *