Avocado toast met blauwe kaas

Ik weet niet precies hoe het is gekomen, maar eigenlijk eet ik gedurende de week weinig brood. Soms blijft er, zo na het weekend, een verdwaalde boterham liggen en soms neem ik een broodje mee voor onderweg (het is zo simpel om mee te nemen). In het weekend ga ik echter los en koop (of maak) ik een heerlijk authentiek zuurdesem, een vullend speltbrood of een mooie grove volkoren met veel zaden en pitten erop. Deze worden dan rijkelijk belegd met een gepocheerd/gekookt/gebakken eitje en verschillende soorten kaas, tomaat, tuinkers, komkommer, augurken en natuurlijk avocado. Al stop ik natuurlijk niet alles op een boterham. Avocado toast is een echte favoriet, en staat minimaal een keer per week op het menu. Ook lekker met rucola, een goede pesto en oude kaas of goede serranoham.

Voor dit recept kun je prima iets ‘oud’ brood kopen, aangezien het eerst toch geroosterd wordt. Voor mij is het een perfect broodje voor na het weekend, omdat ik dan meestal wat brood over heb en eigenlijk altijd een rijpe avocado in de groenteschaal. Je kunt overigens ook voor een andere kaas kiezen mocht je niet houden van deze blauwe versie, al vind ik de pittige (en toch romige) smaak goed combineren met de lekkere avocado’s. Eigenlijk wilde ik ingekookte balsamico erover druppelen, om het zo helemaal af te maken, maar dat was op… Dat gebeurt bij mij ook wel eens. Probeer deze avocado toast met blauwe kaas eens dit weekend. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Nodig voor 1 persoon met trek:
Bereidingstijd: 5-10 minuten.
2 boterhammen naar keuze
1 rijpe avocado
50 gram blauwe kaas (bijv. roquefort)
1 volle el walnoten
1 tl ingekookte balsamico siroop (optioneel)
Zeezout/peper

Doe de twee boterhammen in de rooster. Zet een klein pannetje op het vuur, en rooster eventueel de walnoten. Dit is niet perce nodig, maar door het roosteren worden de noten nog lekkerder van smaak.

Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en haal het vruchtvlees eruit. Leg de avocado op het warme toast, ‘prak’ dit wat platter en verdeel over de twee stukken. Breng goed op smaak met wat zeezout en peper, dit heeft de avocado echt nodig. Kruimel de blauwe kaas erover en bestrooi met walnoten. Verslavend lekker!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *