Pasta salade met artisjok

Toevallig maakte ik gisteren de “originele” versie uit het Vegalicious kookboek van Alice Hart. Met natuurlijk wat kleine aanpassingen van mijzelf, want letterlijk een kookboek volgen lukt mij altijd slecht. We namen het gisteren mee naar het park, samen met een frisse groene salade en genoten van het zonnetje.

Nodig voor 2 personen:
6-8 gemarineerde artisjokharten
180-200 gram pasta (bijvoorbeeld risoni, penne, fusili)
100 gram gedopte tuinbonen (eventueel dubbel gedopt)
ongeveer 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
sap en rasp van een ½ biologische citroen
2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
handje pijnboompitten, geroosterd
1/2 teentje knoflook, geperst
olijfolie
zout/peper

Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat, met een goede schep zout in het kookwater. Voeg op het laatste moment, net voordat de pasta klaar is, de tuinbonen erbij en blancheer mee voor ongeveer 2 minuten. Wanneer je tuinbonen uit de diepvries gebruikt, zou ik ze 1-2 min extra geven. Doe de gemarineerde artisjokharten, het citroensap en rasp, knoflook (heel fijn gesneden of  door de pers), olijfolie, tijm en zout/peper in een grote schaal, roer dit goed door. Giet de pasta en bonen af en doe dit bij de dressing. Roer goed door en laat de dressing even intrekken.

Rooster ondertussen, in een droge pan, de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren en geuren. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten. Schaaf met een dunschiller flinters pecorino erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *