Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

A little bit of Happinez!

Je bent wat je eet, zo wordt gezegd. Wat je eet heeft invloed op hoe je je voelt en dus op je gezondheid. Je wilt het beste voor jezelf (en je gezin). Voor mij betekend dat het allerbeste uit het seizoen, met zorg geteeld en geoogst. Happinez kan zich daar ook goed in vinden en heeft besloten om een tweede kookboek uit te brengen. Grotendeels nieuw, maar af en toe kom je een recept tegen uit vorige uitgaves van het blad.

In het kookboek gaat het om Good Food; puur, werelds en inspirerend eten. De hoofdstukken zijn leuk ingedeeld, denk aan: Zilt en zalig (recepten met algen/zeewier), zonlicht energie (dit zijn de bladgroenten), (on)alledaagse kost (brood!) en zoete verleiders (toetjes!). De recepten uit het boek zijn overigens allemaal vegetarisch, maar dat is helemaal niet erg. Om alvast een klein puntje van de sluier op te lichten, denk aan een romige soep van topinamboer (aardpeer, jummy!) met een tijmdeegdakje, bietenrisotto met honingartisjokken, spelt-notenbrood met kastanjes of gekruide peertjes met groene thee roomijs… Daar krijg ik dus spontaan trek van!

In het boek vind je naast recepten ook  leuke informatie over de ingrediënten, herkomst, voedingswaarden en natuurlijk de gezondheid. Om zo meer inzicht te geven voor wat goed voor je is en waarom. Iets wat ik erg interessant vindt, want ik ben altijd nieuwsgierig waarom iets gezond en goed voor je is. Bijvoorbeeld de kruiden ABC, een klein overzicht met de meest gebruikte kruiden en daarbij verteld waarom deze zo handig zijn. Moeite met in slaap vallen? Warme melk met een beetje (!) nootmuskaat schijnt te helpen. In tijden van stress kun je het beste aan de slag met (de heilige die-eenheid) koriander, venkelzaad en komijn. Maak in dat geval bijvoorbeeld deze tajine met wintergroenten, niet uit het boek, maar wel erg lekker!

Nieuwsgierig geworden naar het kookboek? Overmorgen komt er hier een receptje online te staan, zodat je alvast aan de slag kunt met een van de recepten uit het nieuwe Happinez kookboek.

Prijs: €19,95
ISBN: 9029585919

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.