7x recepten met avocado

De avocado is niet meer weg te denken van ons bord. Let’s face it: deze romige rakker is een hipster. De avocado toast met een gepocheerd ei vind je op elk menu terug, en een Instagram foto’s krijgt sowieso twee keer zoveel likes als er iets met avocado op staat. Maar vergeet vooral niet het belangrijkste: avocado is gewoon heel lekker. Vooral met een flinke snuf zout en/of gecombineerd met een paar andere smaakmakers. Hieronder vind je mijn favoriete recepten met avocado. Hoe eet jij avocado het allerliefste?

Avocado op toast met blauwe kaas en walnotenToast met avocado en blauwe kaas. Een super simpel broodje om te maken en het is weer eens iets anders dan smashed avocado met een gepocheerd ei. Mocht je een goede en ingedikte balsamico hebben, dan kun je er een paar druppeltjes op doen.

Simpele avocado salade met kip, avocado en kikkererwtenSimpele avocado salade met kikkererwten. Dit is een van mijn favoriete salades om te maken wanneer ik echt geen zin heb om boodschappen te doen of te koken. Het is binnen 5 minuten klaar en deze ingrediënten heb ik altijd in huis. De gegrilde kip hoef je er niet bij te eten, en kan ook prima vervangen worden door halloumi, een stukje vis, portobello paddenstoelen, en ga zo maar door.

Boerenkool saladeBoerenkool salade met halloumi en avocado. Een van mijn favoriete recepten met avocado is deze stevige salade van boerenkool met zoutige halloumi, romige avocado, scherpe rode ui en frisse granaatappel pitjes. Zoo lekker.

Avocado met een gepocheerd ei op broodToast met avocado en een gepocheerd ei. Een klassieker, en daardoor kan deze combinatie van een gepocheerd ei op toast met avocado niet missen. Lekker met limoen, feta, koriander en chilipeper. Of simpel met een snuf zout en wat tuinkers.

Corn frittersMaïskoekjes met avocado en ei. Mocht je binnenkort naar Londen gaan, ga dan een keer brunchen bij Granger en Co. De koffie vind ik persoonlijk niet zo lekker, dus neem thee, maar de maïskoekjes, gepocheerde eitjes (en ricotta hotcakes als toetje) maken het helemaal goed.

vegetarische mexicaanse taco salade bowlMexicaanse taco bowl met avocado. Terwijl ik thuis eigenlijk bijna nooit taco’s of wraps eet, eet ik ze in Londen heel graag. Na een van mijn reizen werd ik geïnspireerd door deze simpele taco bowl salade; ingrediënten die je normaal in een taco stopt, maar dan in een salade. En guacamole mag dan zeker niet missen.

Gezonde chocolade mousseVegan chocolademousse. Nu staat dit recept al een heel aantal jaren op mijn blog, en is het idee van een chocolademousse met avocado misschien niet meer heel origineel, maar nog steeds een lekker en vullend toetje om deze top 7 mee af te sluiten.

2 reacties

  1. Yumm.. dat gepocheerde ei is een geslaagde 😉

    Een goede boterham (geroosterd), avocado en een ei.. kan bijna niet beter als ontbijt he. Super lekkere recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *