Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

70 (eet)tips om het echte Londen te ontdekken – deel 2 – Zuid Londen

Jaa, het is zover. Deel twee van mijn Londen blog met (eet)tips staat online. Zuid Londen, dus onder de rivier, staat deze keer centraal, maar neem vooral een kijkje bij deel een als je binnenkort richting Londen gaat. Mocht je binnenkort niet naar Londen gaan, niet getreurd, er komen ook een paar nieuwe en lekkere recepten aan. Maar nu eerst Zuid Londen. Ik heb eigenlijk maar een klein deel gezien, en er zijn nog een paar buurtjes waar ik de volgende keer naartoe ga. Clapham, Putney en Battersea om er een paar op te noemen.

brixton

Brixton/Peckham

Een van mijn favoriete ‘nieuwe’ buurtjes in Zuid Londen. Als je van eten houdt, dan zit je vooral in Brixton goed. Ik denk dat als je hier een maand lang elke dag zou eten, je nog steeds niet alles kunt uitproberen. Bekijk dit lijstje maar eens… Packam is iets onbekender, blijkbaar. Ik vertelde een paar Engelse collega dat ik daar een middagje heb rondgelopen, en ze keken me verschrikt aan. Blijkbaar is dat nog al een getto. Ik heb er eerlijk gezegd niet zoveel van gemerkt. Ja, je komt geen toeristen tegen (volgens mij) en sommige dingen zien er een beetje vervallen uit, maar ik durf te wedden dat alle hipsters zich hier binnen nu en een paar jaar verzamelen.

Brixton Village – Coldharbour Ln – Een supercoole food court met heel veel verschillende (eet)tentjes, van Chinees tot klassiek Engels. Je kunt er koffie maar ook cocktails drinken. Alleen een rondje erdoor lopen is al leuk, maar probeer zeker iets uit. Ik ging zelf koffie drinken bij Federation coffee en daarna lunchen bij French & Grace. Beiden leuk en lekker.

David Bowie Mural – Tunstall Rd – Je bent er nu toch, dus neem ook een kijkje bij deze muurschildering van David B.

South London Gallery – 65 Packham Rd – Als je van Brixton naar Packham loopt (of met de bus gaat) zit er aan de linkerkant een kleine schattige gallerij met wisselende tentoonstelling. Loop een rondje, neem een kijkje in de leuke boekwinkel (ook boeken over eten!) en eet/drink iets in het ‘restaurant’ No. 67.

Frank’s Cafe & Campari Bar – 10th floor of 95a Rye Ln – Een van de dingen waarom Peckham nu al een hipster plek is. Op deze oude ‘carpark’ komt iedereen bij elkaar om te borrelen en gezellig drankjes te drinken in de zon.

Pop Brixton – 49 Brixton station Rd – Nog een Food court met een soort ‘food trucks’. Ook hier is de keuze aan eten en drinken enorm. Succes met kiezen.

Ritzy Cinema – Brixton Oval – Een van de oudste bioscopen van Londen (het komt uit 1911), en nu kun je er terecht voor de grote bekenden maar ook kleine ‘independent’ films. Er zijn verder twee bars, een mooi terras, een club en stand-up comedian shows.

The Craft Beer Co – 11/13 Brixton Station Rd. – Houd je van bier, neem dan zeker hier een kijkje.

Peckham Pelican – 92 Peckham Rd. – Goede plek om te zitten met een laptop en een ijskoffie. Zowel binnen als buiten.

The begging bowl – 168 Bellenden Rd – Nog zo’n bewijs dat Peckham hip is. Deze Thai is niet zomaar een restaurantje, maar een sport waar alle Londenaren graag naartoe gaan. Denk lekker eten (salade van sterfruit, gooseberries, cashew en munt, maar ook geroosterde aubergine met koriander en sjalot met een eendenei), wijn en fijne cocktails. Een van de hipste plekken uit Zuid Londen.

borough

Borough/Southwark/Bermondsey

Hier krioelt het met toeristen, maar er zijn ook veel verborgen schatten. Borough/Southwark zijn bekend, want daar vind je bijvoorbeeld borough market. Bermondsey vind ik een van de leukste ontdekkingen van mijn maand in Londen. Op Bermondsey Street vind je heel veel leuke restaurantjes, koffiebarretjes en gallerijen, en ik kan mij voorstellen dat het binnen no time ook door de toeristen wordt ontdekt.

Borough Market (natuurlijk) – 8 Southwark St – Je kent het vast al. Een grote overdekte markt vol met eten; de droom van elke foodie. In dit deel van Zuid Londen lopen veel toeristen, maar zeker de moeite waard als je er nog nooit bent geweest. Tip: verderop vind je ook Maltby Street market (15 minuutjes lopen). Het is een stuk kleiner, minder bekend en zeker leuk om een rondje te lopen.

Tate Modern – Bankside – Soms een beetje gekke kunst, maar zeker de moeite waard en een geweldig gebouw om te ontdekken. Entree is gratis (op een paar tentoonstellingen na), er hangen een heel aantal klassiekers (Picasso, Mondriaan, Monet) en daar kun je zo langs lopen. Op vrijdagavond is het museum tot 22.00 uur open, en tussen 18.00-21.00 heel erg rustig.

Padella – 6 Southwark Street – Perfect na je vrijdagavond wandeling door Tate modern. Je moet even in de rij staan, maar dat gaat super snel en het is echt de beste pasta van Londen. Het menu en de pasta’s zijn simpel, en het is niet duur.

Franco Manco – verschillende locaties – De favoriete pizza van vriendinnetje E. Deze keten zit op verschillende locaties in Londen, en je kunt er een hele lekkere pizza met zuurdesem bodem eten. Relatief goedkoop, en een leuke pitstop om in je achterhoofd te houden wanneer je door Londen loopt.

The Table Cafe – 83 Southward St – Toch toeristisch, maar wel erg lekker. Eggs benedict en de pancakes zijn een aanrader.

Casse-Croute – 109 Bermondsey Street – hier ben ik alleen langs gelopen, maar hebben we nooit gegeten. Klassiek Frans, met rood en witte tafelkleedjes; het zat helemaal vol en het zag er heel gezellig uit.

Jose – 104 Bermondsey Street – Er zijn dus genoeg leuke plekken om in deze straat te eten, maar deze kleine tapas bar is zeker de moeite waard. Het is niet groot, en het is vaak druk, maar de kleine hapjes zijn geweldig goed. Denk aan knapperige croquetas, garnalen met veel knoflook, lamskoteletjes, en vijgen met schapenkaas. Yummm.

Binnenkort deel drie van mijn Londen avontuur. Bekijk vooral ook deel een (West Londen en Centrum) als je binnenkort naar Londen gaat. En mocht je nu nog niet genoeg tips hebben, neem dan gerust hier een kijkje voor meer Londen tips.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.