Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

7 ideeën voor het avondeten

Ik ben weer terug. Het Londen avontuur zit erop en het was fantastisch. Stiekem had ik zo nog een maandje kunnen blijven, want de tijd vloog voorbij. Daarbij heb ik het gevoel dat mijn to-see lijstje alleen maar langer is geworden, in plaats van korter. Er is zoveel te doen, zien en eten, en dat is precies wat ik daar heb gedaan. Er komst binnenkort zeker een blog online met alle (restaurant) tips, maar eerst moet ik even af van die enorme jetlag 😉 en mijn gewone leventje weer oppakken. Na een gezellig weekend vol borrels, verjaardagen, etentjes en heel veel bijpraten, begint er ook een nieuwe werkweek. Een hele drukke. Tijd om een planning te maken vol gezonde en makkelijke recepten voor elke dag van de week. Heb jij ook een drukke week voor de boeg, dan zorgt deze blogpost zeker voor een portie inspiratie.

MaandagGevulde portobelloGevulde portobello met mozzarella – Deze vlezige paddenstoel is heerlijk gevuld met pesto en mozzarella. Eet met een salade en wat brood, als burger of met couscous.

Dinsdag wraps met kikkererwtenWrap met spicy kikkererwten – Een van mijn favoriete recepten op mijn blog, maar ik maak het veel te weinig. Ook lekker in een pitabroodje, met hummus en wat knapperige ijsbergsla. Binnenkort komt er trouwens een recept om zelf pitabroodjes te maken online. 🙂

Woensdag Quinoa-watermeloen salade met basilicum dressingQuinoasalade met watermeloen en feta – Snel klaar, gezond en heerlijk fris. Perfect voor op een warme (na)zomeravond.

Donderdag gazpachoGaspacho – maak eventueel al de dag van te voren, dan kun je het vandaag vanuit de koelkast serveren. Lekker met een plakje van deze olijf-feta cake.

Vrijdag Simpele avocado salade met kip, avocado en kikkererwtenSimpele salade met avocado en gegrilde kip – Dit is alweer zo’n makkelijke salade en ik maak deze graag na het sporten. Het zorgt voor een goede portie proteïnen en vetten, waar je prima je vrijdagavond mee doorkomt. Vegetarisch? Vervang de kip voor gegrilde halloumi of een (zelfgemaakte) paddenstoelen burger.

Zaterdag makkelijke noedelsoep(Vegetarische) noedelsoep – Toevallig het ik het vorige week met een vriendinnetje nog over deze geweldige maaltijdsoep. Ondertussen ben ik binnen 15-20 minuutjes klaar met dit recept en dan heb je een comforting en warme kom lekkers voor je neus.

Zondag Maïskoekjes met tomatensalsaMaïskoekjes met tomatensalsa – een perfecte zondagse maaltijd. Niet zozeer om dat het veel tijd kost, maar omdat ik standaard een paar maïskoekjes over heb en die neem ik dan de volgende dag mee als lunch naar werk.

2 Discussions on
“7 ideeën voor het avondeten”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.