Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x zelf gemaakt!

De ‘zelf maken mei maand’ komt alweer bijna ten einde.. Wat gaat de tijd toch snel! Ik vond dit het perfecte moment om even terug te blikken op de lekkerse (en vooral populairste) recepten van de afgelopen maand.. Kijken jullie mee?

1. Home made snickers!
Hoe kan het ook anders.. Deze zelf gemaakte snickers (oftewel chocolade-pinda-honing repen) zijn zo ontzettend lekker! Een echte guilty pleasure voor avondjes op de bank of kleine snack tussendoor, wanneer ik er weer niet vanaf kan blijven..

Pindakaas2. Pindakaas!
Een klassieker op het Nederlandse (spelt)bammetje & zo simpel om zelf te maken! Heb je het recept nog niet uitgeprobeerd? Zeker doen! Bewaar eventueel wat gemalen pinda’s, mix de rest tot een romige pindakaas en voeg dan de stukjes noot erbij. Zo ontzettend lekker! Daar kan geen potje tegenop..

zelf spelt brood bakken3. Speltbrood!
Deze maand bakte ik voor het eerst brood; een echt brood wel te verstaan! En wat een resultaat; dit speltbrood is toch lekker! Misschien niet om elke dag te maken, maar het perfecte recept voor in het weekend.

Tortilla-maken4. Tortilla wraps!
Ik moet eerlijk zeggen dat dit een van mijn favoriete zelf-maak recepten is. Of beter gezegd, het recept wat ik het meeste maak. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen! Het resultaat is verse home made tortilla wraps in een handomdraai.. Lekker om te vullen, dippen, te besmeren, grillen met kaas ertussen en ga zo maar even door. Yumm!

Amandelmelk5. Amandelmelk!
Soms verbaas ik mij er nog over hoe ontzettend simpel het eigenlijk is om zelf amandelmelk te maken. Het vliegt met pakken over de toonbank. Mocht je het vaak drinken/gebruiken? Maak het een keer zelf! Aanrader..

1 Discussion on “5x zelf gemaakt!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.