Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x simpele granola recepten

Wat eet ik (bijna) elke ochtend als ontbijt? Granola…. Ik houd ervan. Wanneer ik de pot zelfgemaakte granola heb leeg gegeten, duik ik gelijk de keuken in om een nieuwe portie te maken. Elke keer probeer ik vernieuwende smaken uit, voeg ik nieuwe ingrediënten toe en duik ik mijn specerijen kast in voor andere smaken. Er staan ondertussen een heel aantal granola recepten op beginspiration.nl, die allemaal stiekem even simpel zijn om te maken. Want laten we eerlijk zijn, zelf granola maken is erg makkelijk. En lekker, natuurlijk. Hoogtijd voor een lijstje met mijn favoriete granola recepten.

granola zelf makenChocolade boekweit granola. Het recept voor deze granola heb ik vaker met jullie gedeeld, want ja, het is en blijft een van mijn favorieten. Knapperig en met een volle chocolade smaak. Perfect voor op elke ochtend wanneer je eigenlijk geen zin hebt om op te staan.

Glutenvrije gezonde granolaGlutenvrije granola. Een maand lang geen granola? Dat kan natuurlijk niet. Deze granola maakte ik tijdens mijn detox, want dan is mijn volledige menu glutenvrij en deze granola past daar perfect bij.

zelfgemaakte granolaZoete granola met gedroogd fruit. Soms heb je zin in een zoete craving. Ik in ieder geval. Zo ook bij deze granola. Gezoet met gedroogd fruit en maple siroop, om het extra lekker te maken. Het resultaat: deze granola doopt elk saaie kommetje yoghurt om tot een feestje.

Bananenbrood granolaBananenbrood granola. Wat kan ik hierover zeggen? Bananenbrood + granola = deze granola moet je echt maken. Wie wilt er immer niet ontbijten met bananenbrood? Inderdaad. 😉

IMG_0123Super snelle granola (5 minuten!!). Is het altijd jouw droom geweest om te ontbijten met warme granola, maar zonder dat je er super vroeg voor op moet staan? In minder (!) dan vijf minuten is deze warme (!) granola klaar. Dat moet je uitproberen. Echt. Doen. Nu… Of in ieder geval morgen ochtend.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.