5x quiches en hartige taart

Voor een goede quiche of hartige taart kun je mij altijd wakker maken. Ik vind het heerlijk als lunch of easy diner met bijvoorbeeld een paar salades erbij. Met z’n tweetjes kun je er vaak twee dagen van eten, waardoor het naast lekker ook een goedkope en simpele maaltijd is. Als basis gebruik ik graag een zelf gemaakt deeg, of als het echt moet een kant-en-klare bladerdeeg (ja echt, maar niet allemaal!). Zelf bladerdeeg maken is leuk, maar een onwijze klus waar je toch een paar uur voor moet uittrekken. Tijd is schaars, vooral doordeweeks, dus dan kies ik voor een kant en klare bladerdeeg van de bakker of ik maak bovenstaand recept voor deeg. Voor sommige recepten heb je echter een luchtig en bladerige onderkant nodig, dus vandaar toch de keuze om de bladerdeeg te gebruiken. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete quiche en hartige taart recepten; in willekeurige volgorde en allemaal even lekker!

hartige taart 1Zuurkooltaart met blauwe kaas en verse salie

Bij zuurkool denk je misschien niet gelijk aan een hartige taart of quiche, maar dit recept is zoo lekker. Zuurkool is een super gezond winter ingredient, en in plaats er stamppot van te maken, of lekker in een broodje hotdog besloot ik een tijd geleden aan de slag te gaan met een quiche. Het resultaat was heerlijk, vooral met de blauwe kaas en salie die het helemaal af maken.

hartige taart3Caprese plaattaart (hartige taart met tomaat, mozzarella en basilicum)

Met de ingrediënten die je gebruikt lijkt het bijna een pizza! Denk zoete tomaatjes en gesmolten mozzarella, met de frisse smaak van basilicum en soms druppel ik er wat van mijn rode peper olie over voor extra pit. Bij deze plaattaart denk ik al gauw aan de lente of zomer; het is vooral dan favoriet met de lekkere tomaten die dan in overvloed zijn. Heerlijk met een frisse salade, een glas witte wijn en een zonnetje erbij.

hartige taart 2

Franse uientaart

Wanneer ik een goede portie uien in de kast heb liggen en wat extra tijd heb in het weekend, dan maak ik daar graag de mest heerlijke en comforting gerechten van. Denk aan echte uiensoep met kaascroutons, die een aantal uur op het vuur rustig pruttelt of deze quiche waarbij de uien zacht en gekarameliseerd zijn al voordat ik ze de oven in schuif. Ik maak deze hartige taart graag op zondag, zodat ik het op een drukke maandag alleen nog even hoef te verwarmen in de oven.

Simpele plaattaart met chorizo, prei en geitenkaas

Hartige taart met chorizo, prei en geitenkaas

Een van mijn nieuwe favorieten! Een super simpel recept vol smaak. De chorizo geeft net dat pittigheid aan het gerecht, de prei is heerlijk zacht van smaak en de geitenkaas maakt het gerecht af. Ben je op zoek naar een vegetarische versie? Haal de chorizo weg voor een vegetarische versie en bestooi eventueel met wat pijnboompitjes voor je het de oven in schuift. SUPER lekker en perfect voor op een doordeweekse dag, want het staat binnen 30 minuten op tafel.

hartige taart 4

Quiche met tomaat en feta

Ook deze taart blijft terugkomen in huize Beginspiration! Ook hier wint de simpelheid het, zonder dat je in smaak hoeft in te leveren. Zoete tomaatjes, comforting korstdeeg, ziltige feta en geurige basilicum maakt een simpel, snel en onwijs lekker lunch of diner. Een perfecte quiche om een dag van te voren te maken, maar het is ook leuk in een mini versie als borrelhapje of bij een verjaardag.

3 reacties

  1. Mmm, ik hou van quiche! Die caprese-taart ziet er ongelofelijk lekker uit! En plattaart is ook lekker gemakkelijk. Ik ga toevallig vandaag een taartje met courgette en feta maken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *