5x mijn favoriete detox recepten

Vandaag mijn favoriete detox recepten van de afgelopen weken. Week twee van de detox zit er alweer bijna op; een super fijn idee. Dat betekent dat ik al bijna op de helft ben en kan gaan beginnen met aftellen. Nou ja, vanaf zondag dan… Ondanks dat ik vol goede moed aan de detox begon, had ik het afgelopen week toch even lastig. Want, waarom wilde ik zo graag gaan detoxen? De chocolade in de supermarkt lonkt en stiekem heb ik wel zin in een bord pasta. Er waren dingen deze week die ik graag wilde vieren, en dat ging nu zonder glaasje om te proosten of een hapje eten buiten de deur.

Op dat soort momenten vind ik het grappig om te zien, hoe ik bepaalde gebeurtenissen of activiteiten associeer met eten. Of het nu een avondje voor de tv is, met iets lekkers op de bank, een belangrijke gebeurtenis of een feestje. Het staat bij mij vaak gelijk aan lekkere (en iets ongezondere) hapjes en een drankje. Op dat soort momenten vind ik het even zwaar, en heb ik zelfs een beetje spijt dat ik ben begonnen. Echter, de reden waarom ik ben begonnen is simpel: De maand december zat vol etentjes, feestjes en borrels. Aan het einde van de maand barste ik bijna uit mijn voegen (zo voelde het in ieder geval), en wilde ik maar een ding: gezond eten. Het resultaat van vier weken helemaal clean eten, is immers een heldere geest, goed slapen, veel energie en nog zoveel meer. En wie wilt dat nu niet?

Gelukkig is het detoxen niet voor altijd. Over die ‘iets meer dan twee weken’ mag ik weer ‘los’; al is het maar afwachten hoe dat bevalt. Ondertussen houd ik me sterk, sla ik het glaas wijn af (oeps, alleen wel een ieniemiene slokje genomen), eet ik geen pasta en snoep ik van dadels in plaats van chocolade. Nog twee weken, en dus is het tijd voor een portie extra motivatie en inspiratie.

Zoals sommigen al opmerkten, detox eten is eigenlijk gewoon erg lekker. Je hoeft op smaak niets in te leveren, maar laat alleen bepaalde producten voor een periode staan. Om te laten zien dat het echt heel makkelijk is om detoxproof te eten, deel ik vandaag niet een, maar zelfs vijf detox recepten. Het zijn allemaal recepten die al een tijdje op mijn blog staan, maar die ik ook tijdens de detox graag eet. Sommigen heb ik dit jaar weer gemaakt, maar anderen nog niet. De detox recepten zijn overigens ook heel geschikt wanneer je niet aan het detoxen bent.  😉

Glutenvrije boekweit granola met gedroogd fruit granola

Geitenkaas-kruiden spread
IMG_0296

Gevulde aubergine met za’atar
IMG_9676
Zoete aardappel koekjesIMG_9756
Simpele linzen-wortel salade met een kruidige dressinglinzen salade met wortel en kruiden

4 reacties

  1. Goed bezig hoor – al zou ik de afloop van je detox niet als een sein zien om weer los te gaan :p is het juist niet de bedoeling om wat te ‘resetten’? zo zie ik het toch! bovendien heb je na 28 dagen ook gewoon minder trek in zoet, koffie, zware maaltijden, dus gewoon doorgaan, met af en toe een koffietje of wijntje zo je wil Nog een tip, pasta op basis van (100%) bruine rijst vind ik erg lekker, verkrijgbaar bij AH en perfect detox proof. ik eet nooit meer gewone maar deze of zuchinni noodles!

    1. Dankjewel voor de goede tip. Ik ga er van de week even naar kijken. Stiekem wel zin in een bord pasta.
      Het gezonde eten blijft, want eigenlijk ligt mijn normale eetpatroon best dichtbij het ‘detox eten’. Echter, hier en daar iets zoets, een koffietje of wijntje, dat mis ik wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *