Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x makkelijke recepten met een blender

Mijn keuken is niet heel groot en dat vind ik soms jammer. De keukenkastjes kunnen bijna niet meer dicht, de voorraadkast puilt uit en in mijn boekenkast is het echt lastig om een plekje voor een kookboek te vinden. Een luxeprobleem, dat weet ik maar al te goed. Maar als echte foodie, droom ik soms van een ruime keuken met voldoende plek voor al mijn culinaire apparaten en kookspullen. Denk aan een marmeren plaat om prachtig zuurdesem brooddeeg te kneden, en de ruimte om met meer dan drie vriendinnen in de keuken te staan. Ondanks dat ik de afgelopen jaren een mooie collectie heb opgebouwd, droom ik nog van een eigen pastamachine om verse pasta te maken en een ijsmaker voor perfect ijs in de zomer.

Echter, wanneer ik een blik werp in mijn keuken, is er een apparaat die ik bijna dagelijks gebruik (naast de waterkoker) en dat is mijn nieuwe blender van Magimix. Deze blender doet alles voor mij en daar ben ik zo blij mee. Het mooiste van deze blender: de speciale knoppen met instellingen zodat je binnen een smoothie of soep er al-tijd perfect uit kunt schenken. De soep wordt romiger, de smoothies gladder en de desserts gewoon nog lekkerder. Wat wil je nog meer?

Nou, eigenlijk veel meer. Vandaag deel ik vijf  makkelijke recepten met een blender. Deze dingen maak ik ALTIJD met een blender mdat het zoveel lekkerder, makkelijker, handiger en/of sneller is. Eenmaal in de blender, en je kunt nooit meer zonder. Super simpel en onwijs lekker. Welk recept is jouw favoriet?

Zelf maken: super snelle jamSuper snelle frambozenjam zonder geraffineerde suiker
Deze jam maak je binnen een handomdraai, zelfs wanneer frambozen, bramen of bessen niet meer in het seizoen zijn. De bevroren variant uit de supermarkt werkt namelijk als een dolle, en het is geweldig lekker op wafels, pancakes of gewoon zo op je brood. Om van te smullen.

Meze5Zelf gemaakte hummus
Eenmaal zelf gemaakt, en je wilt niet meer terug naar de winkelvariant. Het lekkerste is om de kikkererwten zelf te weken en vervolgens te koken. Helaas hebben we tijd niet altijd in overvloed, maar zelfs dan kun je gemakkelijk zelf hummus maken. Gebruik dan kikkererwten uit een pot of blik, in de blender met de andere ingrediënten en binnen een paar minuten staat er een heerlijke spread op je te wachten.

IMG_9291Biet-granaatappel smoothie
Smoothies zijn geweldig! Dat vind ik in ieder geval. Allereerst krijg je in een glas onwijs veel vitamines binnen, maar eigenlijk is het omdat het zoveel makkelijker (en sneller) is dan met een slowjuicer. Zorg voor voldoende vocht (kokoswater, sap, yoghurt, (plantaardige) melk etc.) in de blender en draaien maar. Je gezonde ontbijt of super snelle snack is binnen handbereik. Een smoothie a day is nog nooit zo makkelijk geweest. 😀

banenencakeVegan bananenbrood met chocolade en walnoten
Echt, ik maak bananenbrood altijd met de blender. In eerste instantie deed ik alleen de ‘natte ingrediënten” in de blender, maar het werkt stiekem net zo goed met de ‘droge ingrediënten’ erbij. Geen gedoe en je giet het beslag zo in de vorm. Hup, zo in de oven, en voor je het weet ruikt je huis heerlijk naar vers gebakken bananenbrood.

Pompoen pastinaak soepPastinaak-pompoen soep
Soep is misschien iets wat veel van jullie al in een blender maken. Voor mijn nieuwe blender, maakte ik soep eigenlijk altijd met een staafmixer. Nu met deze geweldig nieuwe knop, maak ik het altijd met de blender. Het wordt er serieus nog lekkerder van. De soep wordt romiger en voller van smaak. Geloof mij, eenmaal een soep in deze blender en je wilt geen andere meer.

Nu ben ik heel benieuwd: wat maak jij het allerliefste in de blender? Laat hieronder een berichtje achter, of gezellig op Facebook.

Deze blog is in samenwerking met Magimix. De recepten blijven net zo lekker als je van Beginspiraton gewend bent. In dit geval worden ze zelfs, door het gebruiken van een blender, nog net iets beter.

4 Discussions on
“5x makkelijke recepten met een blender”
  • je vergeet één van de belangrijkste troeven van de maggimix: die nicecream knop!!! dat is serieus zo veel romiger dan met een minder krachtige blender! en noten en havermout hakken. wel gek, ivm soep heb ik de omgekeerde ervaring, het enige waar ik wél nog liever mijn staafmixer voor bovenhaal ipv mijn magimix is soep omdat ik dat lekkerder vind!

  • Ik ben op zoek naar een nieuwe krachtige blender, maar weet niet goed wat kiezen. Een Vitamix is super duur, maar deze klinkt precies ook niet slecht en veel goedkoper 🙂 Ik gebruik nu de keukenrobot die mijn ouders in 1986 als trouwcadeau kregen, haha. Maar hij doet zijn werk behoorlijk. Die smoothie en dat bananenbrood zien er zalig uit!

  • Beste Lanna,

    Wat een leuke blog! ik denk dat ik binnenkort maar eens aan de slag ga met jouw recept voor zelfgemaakte hummes. Ik vind hummes echt lekker en het ook nog eens gezond!

    Groetjes, Carolien

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.