Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x inspiratie met pompoen

Het is herfst en dat betekent tijd voor pompoen. Inspiratie nodig? Dat is mooi. šŸ˜‰ Want vandaag schrijf ik een blogje met deze oranje knaller in de hoofdrol. Zodra de eerste bladeren van de bomen beginnen te vallen, krijg ik spontaan zin in deze groente. Afgelopen maand kocht ik een kistje met 8 stuks vol lekkers, en daar geniet ik nog elke dag van. Onder andere in deze lekkere recepten:

Pompoen salade

Salade
Pompoen is heerlijk in een salade, of dit nu een simpele van rucola, geitenkaas en gegrilde pompoen is (met een simpele balsamico dressing), of juist heerlijk uit de oven met kikkererwten en feta.

Soep
Ik gok dat de meesten van jullie wel eens pompoen soep hebben gegeten en/of gemaakt, maar voor mij blijf dit recept voor pompoensoep met kokos en korianderĀ echt een topper. Vol smaak, kruidig,Ā verwarmend en gezond. Wat wil je nog meer?

Pompoenpuree zelf makenPuree
Het is misschien het eerste waar je aan denkt, maar wanneer je een pompoen doormidden snijd, de zaden eruit schept en vervolgens in de oven roostert, krijg je onwijs zacht en smakelijk vruchtvlees die je inĀ verschillende gerechten kunt verwerken. Je maakt het op deze manier. Handig voor in zoete baksels, zoals muffins en pannenkoeken. Al is het ook heerlijk in zelf gemaakte verse pasta met een salie-boter sausje.

Muffins en taart
Misschien niet de eerste gedachte bij pompoen, maar stiekem is dit erg lekker en in Amerika zelfs een van de bekendste taarten heet de ‘pumpkin pie’, vol kruiden en specerijen. Mijn favoriet zijn tot nu toe deze pompoen muffins van Jamie Oliver, super simpel om te maken en ontzettend lekker.

Risotto
Tot mijn grote schrik zie ik net dat mijn recept voor risotto met pompoen en tijm tijdens de verhuizing naar de nieuwe site is verdwenen. Wanneer ik weer terug ben van vakantie zal ik even gaan koekeloeren waar deze is gebleven, voor nu kan ik zeker dit recept van Yellow Lemon Tree aanbevelen!

3 Discussions on
“5x inspiratie met pompoen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.