Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x gezonde en vullende salades om mee te nemen

Tijd voor een nieuwe ‘5x’, met deze keer vijf gezonde en vullende salades in de spotlight. Deze salades zijn perfect om mee te nemen naar werk, studie of onderweg. Deze salades maak ik meestal al de avond van te voren (onder het koken van het diner), waardoor ik ze in de ochtend alleen nog maar uit de koelkast hoef te halen. Super simpel! En zo ben ik verzekerd van een super lekkere lunch, niet geheel onbelangrijk natuurlijk 🙂

salade 11. Zoete aardappelsalade met feta en granaatappel
Deze salade is een perfecte combinatie aan smaken, als je het mij vraagt: crunchy hazelnoten, ziltige feta, zoete aardappeltjes en de friszure smaak van de granaatappel. De zoete aardappeltjes maak ik vaak de avond van te voren, of gewoon een portie in het weekend voor gedurende de week. In de ochtend bestaat het uit het bij elkaar rapen van losse ingrediënten, dressing in een los zakje/bakje en gaan met die banaan. Vaak neem ik de salade gewoon los in een zakje mee (zo uit de winkel) en maak ik er een mooi bordje van wanneer ik op werk/studie gearriveerd ben.

salade 22. Salade met halloumi, tuinbonen en verse munt
Een van mijn favoriete sales in de lente/zomer, vooral wanneer er weer verse tuinbonen beschikbaar zijn. Geen zin/tijd om ze dubbel te doppen? Kies dan voor die uit de diepvries, deze zijn al een keer voor je gedopt. Let op: neem je deze salade mee, kies er dan voor om het eitje te koken. Zo blijft het eitje mooi heel en hoef je deze alleen even te schillen.

salade 33. Kikkererwtesalade met pompoen en feta
Kikkererwten en paddenstoelen zijn favorieten in mijn lunchbox. Vooral in de combi van deze salade! Maak de salade de avond van de voren (of eet het gewoon als diner, en maak wat extra’s!). Laat de oven het werk doen en jij hebt de volgende dag een simpele, gezonde en vooral heel erg lekkere lunch om mee te nemen. Ook lekker met een handje rucola erdoorheen voor wat extra groenvoer.

salade 44. Bieten-spelt salade
Ik maak deze salade vaak de avond van te voren, met de dressing en feta erbij. Ik laat de knoflook overigens vaak achterwegen wanneer ik het de volgende dag mee wil nemen. Het lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Tijdens het koken in de avond heb je een extra pannetje op het vuur en een bakje met groenten in de oven. That’s it!

salade 55. Easy Noodle salade
Soms heb je gewoon zin iets pittigs en vol kruiden. Dan is deze salade een topper! Als bonus: de boekweit noedels zorgen ervoor dat je geen after diner dip krijgt en met een beetje geluk minder trek in zoetigheid later op de dag.

 ** Volg jij Beginspiration al op FacebookTwitter en/of Instagram? **
Blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes, lekkere recepten en meer!

9 Discussions on
“5x gezonde en vullende salades om mee te nemen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.