Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x foodfestivals voor 2015

Zodra ik de eerste e-mails met persberichten voor nieuwe foodfestivals zie binnenkomen weet ik dat de zomer eraan begint te komen. Ook dit jaar zijn er weer onwijs veel leuke foodfestivals om naartoe te gaan.. Misschien wel te veel om op te noemen! In de loop van het jaar verschijnen er namelijk nog zoveel meer toffe events die ik graag met jullie wil delen.. Vandaag begin ik dus met de eerste vijf favoriete foodfestivals.

Culy festival

Culy Food Festival
Jaaa! Het is zover Culy komt met een eigen food festival op 4 & 5 april (paasweekend!) en het programma kun je nu op de website vinden. Wat kun je verwachten? Een culinaire jungle met pop-up restaurants, waar je kunt proeven en ontdekken, verder zijn er workshops, films en documentaires van het Food Film Festival, muziek, tips van chefs en je kunt er zelfs boodschappen doen voor thuis. Uit Londen komen de jongens van Cereal Killer Café (heel tof!), er is een ‘Eet Apotheek’ om op een culinaire manier van al je alledaagse kwaaltjes af te komen, vergeten groenten bingo en meer.. Dit alles voor een klein prijsje, want Culy wilt het voor iedereen beschikbaar houden.

Wanneer? 4 & 5 april 2015
Waar? Haarlemmerstraatweg 11, halfweg
Meer info? Culy.nl

Food Film Festival
Food Film Festival

Het Food Film Festival bestaat nu alweer 5 jaar.. en gaat dit jaar op reis! Vanaf mei gaan trekt het festival door heel Nederland, met een tof programma vol food, films en talks. Geen driedaags festival, maar 5 dagen lang feest.. Ze gaan naar Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam.. Alles staat in het teken van lekker en goed eten!

Wanneer? In Mei, exacte data nog niet bekend
Waar? Groningen, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven & Amsterdam
Meer info? Food Film Festival

Lepeltje Lepeltje festival

Lepeltje Lepeltje Festival

Ik hoorde pas over dit festival toen het vorig jaar al voorbij was. Gelukkig keert Lepeltje Lepeltje dit voorjaar weer terug in Amersfoort voor een weekend vol Bourgondisch genieten en heel veel lekker eten. Er staan diverse foodstalls met ambachtelijk eten, van Hollands tot Japans, vol Amersfoortse locale smaakmakers. Een cultureel foodfestival voor jong en oud, en de toegang is gewoon gratis.

Wanneer? 22 t/m 25 mei 2015
Waar? Amersfoort
Meer info? Lepeltje Lepeltje

Rollende keukens

Rollende Keukens 

Daar zijn ze weer! In mei is het zover en dan zijn de Rollende Keukens terug bij de Westergasfabriek. Het perfecte festival om naartoe te gaan wanneer het zonnetje schijnt, vol lekker eten en fijne drankjes. Het terrein wordt omgetoverd tot openlucht restaurant vol foodtrucks, denk aan een gastronomische vreetkar tot bbq camper, pizzawagens en rollende keukenprinsessen. Het is in de loop der jaren flink gegroeid, wat aan de ene kant heel fijn is omdat je nog meer lekkers kunt eten, aan de andere kant heeft heel Amsterdam en omgeving het festival ontdekt en was het vorig jaar overvol.

Wanneer? 13 t/m 17 mei 2015
Waar? Westergasfabriek, Amsterdam
Meer info? Rollende Keukens

Amsterdam Coffee Festival

Amsterdam Coffee Festival

Houd je van koffie? Dan is dit festival bijna een verplicht nummertje.. 😉 Vorig jaar vond de eerste editie plaats en dat was meteen een groot succes met meer dan 5000 bezoekers. Een leuk feitje: het festival wordt dit jaar alweer groter en een dag langer.. Dus ga genieten van de gezellige koffie beleving, muziek en de nieuwste trends. Geen fan van koffie? No worries. Er is ook thee en heel veel cacao en chocolade creaties.

Wanneer? 15, 16 & 17 mei 2015
Waar? NDSM werf, Amsterdam
Meer info? Amsterdam Coffee Festival

4 Discussions on
“5x foodfestivals voor 2015”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.