Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

5x de best gelezen recepten van 2015

Nu 2016 is aangebroken, is het tijd voor een overzicht van de meest bekeken recepten van 2015. Normaal gesproken ben ik niet zo van google analytics. Simpelweg om dat ik er eigenlijk heel weinig van snap, en ook weinig tijd investeer om daar iets aan te veranderen. Daarbij merk ik dat ik stiekem iets zenuwachtig wordt van al die cijfertjes, het idee dat er zoveel mensen mijn blog lezen en dat er steeds meer lezers bijkomen. Onwijs leuk natuurlijk, en het voelt naast gek ook super speciaal, maar uiteindelijk is het plezier in het koken en het bloggen belangrijker dan de nummertjes op het scherm.

Echter, een keer per jaar maak ik een uitzondering en maak ik een overzicht van de ‘top’ recepten van Beginspiration. Ik ben benieuwd welke recepten jullie al hebben uitgeprobeerd, en welke nog niet. 🙂

Daar gaan we… (in willekeurige volgorde):

1 kokosmakronen1. Zelf kokosmakronen bakken (zo simpel).
Een reden om gelijk met deze kokosmakronen aan de slag te gaan, is het feit dat het recept echt onwijs makkelijk is. De ingrediënten heb je vaak allemaal in huis, het kost 5 minuten om te maken en na ongeveer 10 minuten in de oven zijn ze klaar. Perfect voor spontaan bezoek of een trek in koek. Geloof mij, het wordt niet makkelijker dan dit..

Linzenaardappelstoof2. Vega(n) stoofpotje met linzen en zoete aardappel.
Lekkere gerechten die niet te moeilijk zijn om te maken, maar wel vol van smaak en vooral verwarmend. Deze linzen stoof met zoete aardappel is er een van. Ik heb het ondertussen zo vaak gemaakt, dat ik geen recept meer nodig heb en lukraak wat dingen in een pan doe. De ingrediënten variëren elke keer en ik maak het met wat ik in huis heb.

3peer dadel muffin3. Peer-dadel muffins
Van nieuwe dingen krijg je meer energie, maar soms is het goed om even afstand te nemen van al die ‘moet-jes’ en gewoon de dingen te doen waar jij op dat moment zin in hebt. Muffins bakken, zoals deze met peer en dadels, boeken lezen, koffie drinken met vriendinnen, fietsen over de grachten, rennen in de regen of daar simpelweg vanuit het raam naar kijken (met een muffin in je hand, natuurlijk).

4Shakshuka4. Shakshuka
Een heerlijk Noord-Afrikaans gerecht met tomaten, paprika en ei. Heel lekker, goedkoop om te maken (!) en super voedzaam met alle veggies erin. Ondertussen vind je dit recept op meerdere blogs, en in verschillende variaties. Dit recept is gebaseerd op een recept uit het kookboek Plenty (van Ottolenghi), maar dan met mijn eigen twist. Zo voeg ik graag extra smaken toe zoals ingemaakte citroen, feta of net iets andere specerijen of veel verse kruiden.

5 zelf kippensoep maken5. Zelfgemaakte kippensoep
Joodse penicilline; zo wordt kippensoep ook genoemd. Het werkt (blijkbaar perfect) als medicijn bij griep of verkoudheid, echt iets uit grootmoeders tijd. Nieuwsgierig hoe dat dan precies werkt? Dan moet je deze blog echt even lezen. 🙂

 

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.