5x bakrecepten met banaan

Bananen…. I love them. Vandaag vijf recepten met deze gele vriend in de hoofdrol. En zoals je vast en zeker weet: ze smaken geweldig goed in taarten, cakes (bananenbrood!), koekjes en zelfs granola. Hierbij een top 5 met de allerlekkerste bakrecepten met banaan op een rij, in willekeurige voorkeur. Perfect voor wat extra (bak)inspiratie deze week.

Bananen chocolade walnoten cake zonder suiker

Bananencake met walnoten en chocolade. Een van de eerste recepten voor bananenbrood die ik maakte, en nog steeds een van mijn favorieten. De walnoten en chocolade maakt het helemaal af.

IMG_9722

Bananen marble cake met chocolade. Ik wordt blij van marble cakes. Je weet wel, van die cakes waarbij twee (of meer) verschillende lagen cake door elkaar vloeien. En het is nog lekker ook.

Abrikozen boekweit koekjes met banaan

Abrikoos-banaan-boekweit koekjes. Deze detoxproof koekjes bakte ik graag tijdens mijn detox en bevatten dus geen gluten, lactose of geraffineerde suiker. Naast dat ze lekker zijn, is het een heel simpel recept om zelf te maken .  Perfect wanneer je zin hebt in (gezonde) koekjes. 🙂

Simpele en makkelijke bananencake

Simpele bananencake. Deze cake eet ik het allerliefste als ontbijt. Echt. Dat kan best hoor. Ik gebruik gaan spelt- of volkoren meel in deze cake, dat geeft het een gezond tintje en maakt het iets voedzamer.

Bananenbrood granola

Banenenbrood granola. Het laatste recept van deze top 5. Geen cake of koek, maar een granola. Eigenlijk een granola met dezelfde ingrediënten die ik graag in bananenbrood gebruik. Vandaar de titel. En lekker… Geloof mij: deze moet je proeven.

Dit is mijn top vijf, maar er staan natuurlijk veel meer lekkere bakrecepten met banaan online. Neem eens een kijkje bij de andere recepten. Ik ben benieuwd wat voor zoet bakrecepten met banaan jij graag maakt. Laat hieronder een berichtje achter met jouw favoriet en eventueel een link naar jouw favoriete recept. Of deel je recept op social media. Je kunt mij vinden op Facebook, Instagram en Snapchat (@ Beginspiration). Happy baking. 😀

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *