Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

3x havermout ontbijtjes

Op koude en vooral drukke dagen eet ik graag een van mijn havermout ontbijtjes. Naast dat het onwijs vult, is het super lekker en verwarmend. Want, wat is er nu fijner dan een warm ontbijtje in de morgen? Vooral wanneer je een stuk moet fietsen, gaat sporten of weet dat je een drukke dag hebt, is het belangrijk om goed te ontbijten. Op deze manier heb je altijd genoeg energie om je hele ‘to-do lijst’ tot een goed einde te brengen. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete havermout ontbijtjes. Welke vind jij het lekkerste?

Chocolade havermout met banaanChocolade havermout met banaan

Denk: chocolade en warme banaan! Klinkt dat niet onwijs comforting? Een hele fijne combinatie, vooral als ontbijt met wat extra noten en zaden. Op en top genieten! Daarbij is het helemaal niet zo ongezond als je misschien denkt. Ik smelt geen chocolade reep door de havermout, een  gebruik een eetlepel cacaopoeder in mijn ontbijtje.

Havermout met zelf gemaakte cranberry compoteHavermout met zelf gemaakte cranberry compote

Na de kerstdagen had ik, zoals waarschijnlijk meer mensen, een restje cranberry compote over. Al gauw ging de vraag door mijn hoofd: wat ga ik hiermee maken? De eerste eetlepel ging door de havermout, en dat was stiekem de perfecte combinatie. Het friszure van de cranberry’s werkt goed met de zachte smaak van de warme havermout. Met een extra snuf kaneel, heb je binnen een handomdraai een gezond ontbijtje op tafel staan.

Havermout met appel, rozijnen en kaneelHavermout met appeltaart smaak

Houd je niet van appeltaart? Dan kun je nu stoppen met lezen! 😉 Vind je appeltaart net zo lekker als ik, dan wordt dit jouw nieuwe favoriete ontbijt. Om deze havermout te maken gebruikte ik appelcompote, maar je kunt ook een simpele appelmoes maken en dat erdoorheen doen. Zodra je de appelcompote erdoorheen roert, ruik je het gelijk en bij de eerste hap is het alsof je een stuk warme appeltaart eet. Echt verslavend lekker, vooral met extra rozijnen en een goede snuf kaneel erdoorheen.

Dit zijn mijn favorieten, nu ben ik vooral heel nieuwsgierig hoe jij graag je havermout eet! Laat hieronder een berichtje achter met jouw favoriet, of deel het op Facebook, Twitter en Instagram! Ik ben heel benieuwd!

3 Discussions on
“3x havermout ontbijtjes”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.