31 dagen zonder geld

Jaa, je leest het goed. Na alle uitspattingen in december, ga ik in de maand januari op de kleintjes letten! We zitten immers in “crisis” en deze maand sta ik even stil bij mijn budget. Daarnaast hou ik wel van een uitdaging, vooral aangezien ik deze maand op smaakgebied niet wil gaan inleveren. Dat betekent: lekker, gezond en het liefst biologisch eten voor een klein budget. Ik laat mij niet ontmoedigen en hou jullie natuurlijk op de hoogte via mijn blog.

Het doel:
Laten zien dat biologisch en gezond eten niet duur hoeft te zijn. 31 dagen lang worden hier, op mijn blog, recepten gepost die maximaal 5 euro hebben gekost. Gemaakt met zoveel mogelijk biologische producten! De meeste recepten zijn voor 2 personen, maar soms eten er meer mensen mee. Daarnaast ga ik leven van een klein budget. Vanaf vandaag mag ik maximaal 45 euro per week uitgeven aan al mijn (biologische) boodschappen, dus van ontbijt tot late night snack!

Ik ben benieuwd wat deze maand mij gaat brengen.. Voor vandaag hou ik het bij de restjes uit mijn koelkast. Na alle diners met kerst en oud & nieuw is het tijd voor wat lichts. Om het jaar goed te beginnen, zijn hier alvast wat budgettips te vinden:

 • Bekijk deze leuke site voor de leukste bio budget tips: budgetbio.nl
 • Check de aanbiedingen (ja echt!) bij supermarkten en natuurwinkels en maak daaromheen een leuk receptje! Dit betekend vaak met het seizoen mee eten en dus beter voor het milieu! Denk je daar ook nog eens aan ;).
 • In November ging Nanette een uitdaging aan, een maand lang leven met weinig geld. Dat betekende: 50 euro per week, voor alle boodschappen en dat voor 4 personen! Haar ervaringen en recepten vind je hier!
 • Op mijn blog zijn ook al heel wat budgetvriendelijke recepten te vinden, denk aan Gnocchi met salieboter en doperwtjes, deze heerlijke scones met jam, een verwarmende pompoensoep of huisgemaakte frietjes met zelfgemaakte mayonaise.

Heb je zelf leuke budget tips, stuur mij dan gerust een berichtje via Facebook of Twitter. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!

9 reacties

 1. Leuk joh, ik ga je volgen en inspiratie bij je op doen! Dus dit bedrag per week is puur en alleen voor het eten. Als je bijv. wcpapier nodig hebt betaal je dat ook van dat bedrag??

  Succes en groetjes,
  Tessa

  1. Leuk!! Dankje. Ja, het is inderdaad alleen voor eten. Komende maand gaat om gezond, zoveel mogelijk biologisch en vooral lekker eten voor een klein bedrag. De posts worden dus goedkope (lunch)maaltijden en voor extra inspiratie zet ik mijzelf op een geld-detox! Minder geld uitgeven en kijken hoe je hier creatief mee om kunt gaan, want ik wil wel lekker blijven eten.

   1. Wat een uitdaging. Ik ga je zeker volgen. In mijn werk moet ik mede leren rond te komen met een klein budget doordat ze bijvoorbeeld moeten rondkomen van een bijstand of wajonguitkering of omdat ze in de schuldsanering zitten. Ik zou hiervoor graag wat handvaten hebben die ik hen kan aanrijden. Tevens zou her voor mijn eigen portomonee ook wel goed zijn

 2. Het is puzzelen met het budget, maar het moet inderdaad (net) te doen zijn. Fijn ook voor mensen voor wie dit realiteit is om een verzameling recepten te hebben.
  Mijn ‘motto’ is dat bezuinigen op eten de laatste kostenpost is waarin ik zou snijden. Door dit project en dat van Nanette, besef je je wel wat voor luxe dat is.
  Op mijn blog staan in elk geval twee recepten die minder dan 5 euro kosten (zo snel uit m’n hoofd) en die natuurlijk super lekker zijn: Potage bonne femme (Franse groentesoep, gepureerd) en Griekse ovenschotel met feta (snel klaar!).

  Veel succes! Ik blijf je uitdaging natuurlijk volgen.

  1. Normaal bespaar ik ook niet op eten, maar het is goed om er af en toe bewust van te zijn. Bijv dat er geld over de balk wordt gegooid of dat er mensen zijn die daadwerkelijk met dit bedrag (of nog minder) moeten rondkomen. Natuurlijk zou je het nog goedkoper kunnen maken door “normale” producten te gebruiken ipv de biologische. maar ik wil mensen laten zien dat bewust kiezen, bijv voor biologische of duurzame producten, niet perce duurder is. Daarnaast ga je creatiever koken/boodschappen doen (denk ik) wanneer je minder te besteden hebt. Ik ga je receptjes even bekijken! Dank je voor de tips.. Groetjes, Ianna

 3. Oooh super….Ik ga je volgen. Mijn grootste kostenpost is voeding. Komt ook door al die superfoods en bio-eten. Maar ben heel benieuwd hoe ik voordeliger biologisch kan eten. Dan hoef ik de discussie “biologisch of niet” ook niet aan te gaan! Yay!

  1. Wat leuk! Ik ga mijn best doen. 🙂 Nu alvast begonnen met een weekplanning voor volgende week, daardoor bespaar je gelijk al geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *