Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

30 minuten vegetarisch

Soms zijn er van die kookboeken waar je spontaan verliefd op wordt. 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot is daar een van.  Het boek is alweer een klein half jaartje uit, maar op een of andere manier was het boek een beetje langs mij heen gegaan. Tot ik vorige week bij een vriendin erdoorheen bladerde en bedacht: dit kookboek moet ik hebben!

Het kookboek staat namelijk vol simpele, gezonde en vegetarische recepten. Daarbij zijn de recepten, zoals de titel al doet vermoeden, vaak binnen 30 minuten klaar. Daarbij moet ik eerlijk zijn: bij sommige recepten is het even doorwerken om de 30 minuten klaar te halen, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Aangezien je uiteindelijk een heerlijke vegetarische maaltijd voor je hebt, waar je heerlijk van gaat smullen.

Een groot pluspunt: een korte en simpele ingrediëntenlijst bij de recepten. Daar houd ik van! Geen zwarte boodschappentassen, maar een paar ingrediënten voor een simpel en puur gerecht. Voor de doperwtjes soep met munt heb je welgeteld 8 ingrediënten nodig, waarbij het gemiddelde huishouden 7 vaak al in de kast hebben staan. Easy peasy dus! Naast de vegetarische recepten, staan er ook een heel aantal veganistische varianten in. Daarbij kun je door 1-2 ingrediënten te vervangen of weg te laten, om het recept te veganistisch-proof te maken.

Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s zoals: soepen & voorgerechten, snacks & lichte maaltijden, dagelijkse maaltijden, eten voor vrienden & familie, salades & bijgerechten en zoetigheden. Veel gerechten zijn geïnspireerd uit zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, al staan daartussen echte Franse en Engelse klassiekers. Voor ieder wat wils. Mijn favorieten uit het boek: Geroosterde asperges met een simpele Hollandaise saus, cashewnoten paté met dadel-muntchutney, de easy tuinbonenlasagne, linzen-chilikroketjes met dillesaus, en de Thaise kikkererwt-gierstkoekjes met paprikasaus. Om vervolgens af te sluiten met een bosbessen crumble of de cheesecake van witte chocolade en limoen. Daar krijg je toch trek van? 🙂

Zoals de schrijfster van het boek schrijft: “Ik hoop dat je net zo geniet van het maken en het eten van deze gerechten, als ik heb gedaan toen ik ze bedacht, proefde en testte. Veel plezier, maak er een feestje van en eet smakelijk!” Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven.

Kosmos Uitgeverij
ISBN: 9789021553023
Prijs:€ 19,95
Bestellen!

3 Discussions on
“30 minuten vegetarisch”
  • Ik ga dit boek op mijn wishlist zetten! Lijkt me een fijn boek om in huis te hebben. Ik eet de laatste tijd steeds minder vlees en een boek vol vegetarische gerechten komt dan goed uit. En…fijn dat er niet een hele lijst aan ingrediënten nodig zijn voor deze gerechten.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.