30 dagen FitGirl challenge

Ik ben alles behalve een fitgirl, daar ben ik mij van bewust. Eigenlijk vind ik de term fitgirl een beetje belachelijk. Het is volgens mij in ieder geval een utopie. Iets wat je niet je leven lang kunt volhouden, of laat ik het zo zeggen: wat ik niet zou kunnen volhouden. Eten is namelijk mijn favoriete bezigheid, en sporten is iets wat ik zo weinig mogelijk probeer te doen. Taartjes, kaasjes en pasta’s is zoveel leuker (en lekkerder) dan met een tomaatrood hoofd de sportschool uitlopen.

Echter, ik ben de beroerdste niet. Januari staat voor de deur, de laatste challenge is een tijdje geleden en vriendinnetje Stefanie heeft een nieuw health concept gelanceerd: Klaever Health. Deze uitdaging ligt dus een beetje voor de hand.

Wat precies? De komende vier weken ga ik heel gezond eten en minimaal drie keer per week sporten. Auw. Het gezonde eten is iets wat ik vaker doe, drie keer in de week sporten… dat doe ik eigenlijk nooit. Om er nog een schepje boven op te doen: ik krijg twee keer per week personal training van personal trainer Melisa. Een super leuk idee zo’n personal trainer, maar ik vind het stiekem toch beetje spannend zo 1-op-1 sporten. Met iemand die constant op je let, en waarbij je dus niet kunt spijbelen als je moe bent. Om nog maar niet over de spierpijn te hebben.

Intake gesprek
Gezond eten is een onderdeel van deze challenge en dat gaat mij een stuk beter af. Vorige week had ik daarom mijn intake gesprek bij Klaever Health. Een gesprek van 75 minuten waar Stefanie je het hemd van je lijf vraagt. Wat eet je? Neem je supplementen? Hoe zit het met stress? En sporten? Slaap je goed? Hoe zit het met je ontlasting? Ga zo maar door. Daarna begint de meting van o.a. je gewicht, vet percentage, ijzer gehalte en bloeddruk. Tijdens ons gesprek pakte ze een extra formulier bij, want ze vindt het een goed idee om ook de werking van mijn schildklier te controleren. Als je wilt (en een zak geld hebt), kun je je helemaal laten doormeten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan voedsel intolerantie tests, hormonale onderzoeken etc.

Verder neemt Stefanie mijn eetpatroon onder de loep. Eet ik altijd mijn bord leeg? Waar kan ik niet vanaf blijven? Wat eet ik precies gedurende de week? Ga ik veel uiteten? Al gauw komen we tot de conclusie dat ik een paar dingen toch echt moet gaan laten, om zo in deze vier weken tot het beste resultaat te komen. Geen suiker meer, niet te veel (tot geen) wijn, terughoudend zijn met kaas en maximaal een keer per week pasta is een goed begin. Er moeten weer meer veggies, fruit en vitamines op mijn bord verschijnen. Na alle kerstdiners en feestjes merk ik dat de knop naar gezond eten weer even omgezet moet worden.

fitgirl-challange-2

Het doel
Een fitgirl worden, natuurlijk. Grapje. Het doel is eigenlijk om fitter te worden en misschien iets strakker in mijn vel. Het voordeel is dat ik geen gewicht wil verliezen, maar eigenlijk alleen spieren erbij wil krijgen. Eens kijken of ik die lovehandles kan wegtoveren in de komende weken.

Dit is het plan

  • Ik heb vier weken de tijd, vanaf vandaag (2 januari) tot eind deze maand.
  • Gezond eten. Geen alcohol, suiker, processed foods en terughoudend zijn met kaas.
  • Minimaal 3x per week sporten. Twee keer personal training, en minimaal een keer yoga of iets dergelijks.

Eigenlijk heb ik heel veel zin om te beginnen en vooral heel benieuwd naar het resultaat. Sporten en gezond eten, je zou verwachten dat dit wel zode aan de dijk zet. We gaan het zien. Via mijn blog houd ik jullie natuurlijk op de hoogte. Elke maandag verschijnt er een blog met tips van de experts, eetdagboekjes en mijn ervaringen van deze komende vier weken.

Heb jij ook de goede voornemens om in 2017 meer te sporten, gezonder te eten of iets heel anders. Deel vooral je tips, recepten en ervaringen! Wie weet kunnen we elkaar helpen, motiveren en zo op naar een fitter 2017. Ja, ik heb dit echt opgeschreven.

p.s. Ik ben dat niet hoor, op de foto. Het beeld is van lululemon, een super mooi sportkleding merk (niet gesponsord). Het leek mij wel verstandig om wat motiverende foto’s ertussen te zetten. Zo krijg ik ten minste zin om te sporten. Plus, het ziet er net iets charmanter uit dan wanneer ik mezelf in een of andere onmogelijke yoga pose zou zetten… Maargoed, wie weet lukt dat wel over vier weken. 😉 

4 reacties

  1. Ik had eigenlijk gehoopt dat het begrip ‘fitgirl’ samen met 2016 begraven zou worden, haha.. Maarrr, ik heb destijds die sessie van jou met Stefanie gevolgd, en vond dat wel heel erg leerzaam! Dus ben benieuwd wat je er van gaat bakken haha, als jij het kan lukt het mij wellicht dan ook!

    1. Hi Marlous, superleuk dat je een berichtje stuurt. Dat is inderdaad al even geleden dat we die workshop hebben gegeven. 😀 Eens kijken of ik een echte ‘fitgirl’ word na deze maand… 😉 De eerste dag gaat al goed, want ik ben vandaag niet naar yoga gegaan (terwijl dat wel op de planning stond haha). Dat wordt een lange maand!

  2. Ik ben t stiekem eens met boven staande… De reden waarom ik jou keihard volg is omdat je gezonde recepten hebt een daarin niet doorslaat. Kaas en wijn horen toch een beetje bij het leven?! Hihi in elk geval veel succes en hopelijk blijf je lekker jezelf.

    1. Hi Annemiek, bedankt voor je berichtje en superleuk om te horen dat je mijn blog zo graag leest. 😀 Je hebt helemaal gelijk hoor. Een leven zonder pasta, wijn en kaas, dat is niet te doen haha. Al ben ik wel heel nieuwsgierig wat het resultaat is als je het een tijdje laat staan en daarbij ook nog gaat sporten. We gaan het zien! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *