24 uur in… Amsterdam

24 uur in Amsterdam

Wat doe je als je voor een weekend of misschien zelfs maar 24 uur in een stad bent? Ik ga graag nieuwe hotspots ontdekken. Vandaag een nieuwe blog, waarbij ik jullie meeneem in 24 uur in Amsterdam met mijn favoriete hotspots van de laatste tijd.

11.00 – Hippe koffie spot
Hoogtijd voor koffie. Een paar van mijn favoriete spots voor koffie zijn op dit moment: Caffènation (Berlijn meets Antwerpen) in Amsterdam Zuid. Voor lekkere taartjes en koffie ga je bijvoorbeeld naar Rum Baba in Oost. Ben je in Amsterdam west? Dan zijn Lot Sixty One en White Label leuke spots. In Noord moet je echt bij Coffee Virus koffie drinken en de bananencake proeven.

12.30 – Lunchtime
Mijn favoriete lunchspot van dit moment is Dignita in Zuid of hun prachtige locatie in de Hoftuin, om de hoek van het Hermitage museum. Of doe een rondje Artis en kies voor een goede lunch bij de Plantage. Liever iets gezonds voor de lunch? Dan kan ik de geweldige vegan bowl Benji’s aanraden, of ga lunchen bij Lavinia Good Food (in het centrum en Zuid).

14.00 – Iets leuks om te doen
Shoppen? Foodshoppen kun je goed bij Thulls in Oost. De lekkerste augurken, zuurkool en kefirwater. Hardware kopen je bij Duikelman. De droomwinkel van elke foodie. Zorg ervoor dat je voldoende geld op zak hebt, want je wilt daar echt ALLES hebben. Ik heb je gewaarschuwd. IJsjes eten in de zon? Dan is IJSmanschap de plek, of ga ontspannen bij het Massagehuys. Een uur massage inclusief fijne olie en een potje thee na afloop. Als je dan niet zen bent…

18.00 – Drinks
Misschien niet origineel meer, maar voor een prachtig uitzicht over Amsterdam ga je naar Madam in de A’dam toren. Chique cocktails kun je drinken bij Hiding in Plain Sight, of juist low key bij BukowskiSchijnt de zon? Dan is Waterkant de place to be. Een groot terras aan het water, perfect om even aan je ’tan’ te werken.

19.30 – Dinner
Mijn favoriete restaurant in Amsterdam is Kaagman & Kortekaas. Iets minder budget? Hotel de Goudfazant blijft een topper. Ga een hapje eten bij Gebr. Hartering, of top Italiaans bij Toscanini. Geen budget, of al iets te veel gedronken en wil je snel iets eten? Dan is het hippe Vegan junkfood bar echt een aanrader. Ook als je geen vegan bent. Echtwaar. Plus, het zit fijn naast het hotel.

24 uur in Amsterdam01.00 – Slapen
Boek een kamer in het Anna Pillows hotelPlof op een van de zachtste bedden waar je ooit in hebt geslapen, en sta minimaal twee keer onder de stortdouche in de ruime badkamer. Pure ontspanning. Vroeg wakker? Loop een rondje door het Vondelpark, dat ligt namelijk echt om de hoek.

09.00 – Breakfast
Ontbijten kan natuurlijk in het hotel, maar ook in de buurt vind je genoeg leuke spots om te ontbijten. Coffee and Coconuts in de Pijp bijvoorbeeld, daar bestel ik graag de acai bowl en/of de scrambled eggs met avocado. De beste scrambled eggs van de stad, als je het mij vraagt. The Lobby in zowel het centrum als in Oost is voor zowel lunch als dinner een fijne spot. Local Hero maakt heerlijke eitjes met pittige salsa, koriander en kikkererwten-kruiden spread, of neem een kijkje bij Selma’s een paar deuren verderop (beiden in west).

Dit zijn mijn favoriete in 24 uur in Amsterdam. Ik ben reuze benieuwd bij welke spot jij graag eet wanner je in Amsterdam bent. Dus laat gerust een berichtje achter met jouw tips. 🙂

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *