Homemade Naanbrood

Ik volg veel verschillende blogs en dus zie ik vaak heerlijke gerechten voorbij komen. De een nog lekkerder dan de andere. Maar de tijd gaat voorbij en ik maak ze nooit; daar moet verandering in komen! Ik wil voor 2013 in ieder geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor naanbrood. “Haar” recept is geïnspireerd door een recept die ze ergens anders had gevonden. Dus op naar India! Bij het naanbrood maak ik een vegetarische curry met tomaat, aubergine en kikkererwten naar eigen recept. Dit komt misschien later online, want het moet nog geperfectioneerd worden.

Nodig voor het naanbrood:
1 zakje (7 gram) gedroogde gist
200 ml warm water
50 gram kristalsuiker
3 eetlepel melk
1 ei, losgeklopt
2 theelepels zout
500 gram bloem
2 tenen knoflook, fijngeperst of gesneden
4 eetlepels gesmolten roomboter

Vermeng het water met de gist. Roer door en laat 10 minuten staan. Roer de suiker, de melk, het ei en het zout erdoor. Voeg nu de bloem toe. Kneed op een werkblad, met daarop wat bloem, 6-8 minuten. Leg de bol deeg in een kom die geolied is met zonnebloemolie. Leg hierover een vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen.

Sla het deeg plat. Kneed de knoflook door het deeg. Maak bolletjes ter grote van een golfbal. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de bollen. Laat opnieuw rijzen. Dit keer een half uur. Dek af met een doek.

Zet de grill op de hoogste stand. Rol een deegbol uit tot ongeveer 1 cm. Bestrijk één kant met de gesmolten boter. Bestrijk ook het ovenrooster met boter. Leg het deeg met de bestreken kant naar boven op het ovenrooster. Bak meerdere broden (afhankelijk van hoeveel er in je oven passen) tot er donkere plekken ontstaan. De rest van het brood moet wit blijven. Draai nu om. Beboter de bovenkant opnieuw en bak weer tot er donkere plekken ontstaan, in 2-4 minuten.

4 reacties

  1. Ik heb ze ook gemaakt…. Maar ze werden niet zo mooi als die van jou…. Toch wel leuk om te maken, het was ook iets wat ik al een tijdje op mijn lijstje had staan en nooit gemaakt heb. Nu dus toch!
    Thanks for the inspiration!

    Vanavond ga ik proeven of het goed smaakt!

    1. Wat leuk! Graag gedaan. Ik moet zeggen dat mijn eerste batch ook niet geweldig was, veel te dun. Dus heb ze daarna wat dikker gelaten. Ik wil ze binnenkort nog een keer gaan maken en dan wat smaakjes gaan toevoegen. Sowieso een met meer knoflook, misschien in de gesmolten boter die je op het laatste moment erover doet. Eetsmakelijk vanavond!

  2. Van de week heb ik ook naanbrood gemaakt van een ander recept dan dit en in de grillpan gebakken en dat leek veel meer op wat je in de winkel ziet dan de naans uit de oven die ik bij mijn eerste poging had gemaakt. In de grillpan zie je het brood zwellen en luchtbellen in het brood ontstaan en blijven ze niet dun. http://es-factory.nl/blog/2011/11/naanbrood-zelf-maken/ Voor de grillpan instructies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *