Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Culinaire to-do’s

blogIk heb mijn lijstje met 12 uitdagingen wat uitgebreid. Waarom? Omdat ik mij realiseerde dat, wanneer ik een uitdaging voltooid had de volgende alweer verscheen. Ik begon dit lijstje omdat ik nieuwe dingen wilde doen, uitproberen en ontdekken. Een lijstje culinaire to-do’s zijn het eigenlijk. De dingen die ik normaal alleen maar voor mij uit schoof, maar nooit echt deed. Uiteindelijk gaat bloggen bij mij ook om nieuwe dingen leren en uitproberen.. Vandaar dat ik gewoon verder ga met deze uitdagingen! Met nu een klein extraatje: Als ik een to-do heb voltooid, schrijf ik er weer wat nieuws bij..

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik heb er een aantal al gemaakt, maar daarvoor zijn dus nieuwe uitdagingen in de plaats gekomen.. Er zijn echter nog wat plekken leeg, dus laat mij op twitter, facebook of hier beneden bij de comments weten wat ik echt een keer gedaan MOET hebben! Ik ben benieuwd..

 1. 27 nov Een taart/koek bakken zonder gluten en suiker en die natuurlijk onwijs lekker is.
 2. 12 aug Zelf mayonaise maken, dit heb ik nog nooit gedaan, gek eigenlijk en ik ga het serveren met zelfgebakken frietjes. (Wordt ook een uitdaging zonder friteuse).
 3. 22 juni Vlierbloesem siroop maken, ook nog nooit gedaan. Hier moet ik maar gauw mee beginnen, want het vlierbloesem seizoen is bijna voorbij..
 4. 24 jan Zelf pizza bakken, aangezien die afhaal dingen toch nooit aan mijn verwachtingen voldoen.
 5. 19 nov Fotocursus, workshop of iets soortgelijk volgen. Nog meer leren over mooie foto’s maken!
 6. 2 sept Van te voren bedenken wat ik die week ga eten, boodschappen doen en me daar aan houden!
 7. 27 sept Van begin tot eind meelopen bij een cateringbedrijf bij een cateringklus.
 8. 16 juli, 30 juli, 25 okt 3 recepten maken die geschreven zijn door een andere foodblogger . Ik lees ze, stuur ze door en ik vind ze geweldig maar ik maak ze nooit. Daar moet verandering in komen.
 9. 10 mei & het was zo easy! Zelf tortilla wraps maken. Het schijnt heel makkelijk te zijn, maar ik moet er nog steeds aan beginnen. Uitstellen werkt niet, dus hup op het lijstje!
 10. Een filmpje maken van een recept. Daar zit ik al een tijdje mee, eigenlijk al vanaf het begin van mijn blog. Het lijkt me heel leuk om te doen, maar het lijkt me wat spannend en hou er niet van om in beeld te komen, dus dat gaat nog een uitdaging worden. Daarnaast moet ik gaan uitvinden hoe ik een filmpje in elkaar ga zetten op de pc.
 11. Een soufflé maken.
 12. Zelf een feestje cateren voor minimaal 25 personen en alle hapjes zelf maken
 13. Zelf een vis fileren en bereiden! Nog nooit gedaan, echt! Ik laat de vis fileren door de visboer, maar bereid het natuurlijk wel zelf.
 14. Pasta leren maken van een echte Italiaan(se)!
 15. Een dag meelopen in de keuken van een goed restaurant.
 16. Meer foto’s bij mijn recepten plaatsen, dus ook het kookproces laten zien. Dit vergeet ik soms altijd!
 17. Een persoonlijk stukje schrijven op mijn blog. Iets meer over mijzelf, in woorden en/of in foto’s. Ik ben er nog niet helemaal uit..
 18. Een toetje maken op basis van chia zaadjes.