Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Zelf maken: Twix!

Ondertussen staat er alweer een mooi lijstje met candybars (oftewel snoeprepen!), denk aan de snickers, bounty’s en nu de twix. Met daarbij nog een leuk aantal op mijn wensenlijstje, maar daar later meer over. Er zijn immers nog zoveel lekkere repen die ik zou kunnen maken.. Wat blijkt: de twix was vooral leuk in theorie, maar eigenlijk smaakt dit koekje niet echt naar een twix.. Oeps! Niet gelijk wegklikken nu… WANT het is een onwijs lekker koekje. Zoet door de dadels, een lekker koekje en omwikkeld met pure chocolade! Wat wil je nog meer?

Nodig voor ± 10 stuks:
5 gram lijnzaad + 45 ml water
2 el (kokosbloesem) suiker
Klein scheutje vanille extract
85 gram (spelt) bloem
100 gram medjoul dadels (± 5-6 stuks)
75 gram pure chocolade

Zet een ruime kom klaar, met daarin de lijnzaad en het water. Laat dit zo voor ongeveer 10-15 minuten staan. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met een stuk bakpapier.

Doe de 2 el suiker en een scheutje vanille extract bij het lijnzaad met water, roer door met de lepel en voeg vervolgens de speltbloem erbij. Ik vind het altijd het makkelijkste om dit met de lepel tot een enigszins stevig deeg te roeren. Kneed op het laatste moment met je handen in een paar seconden tot een stevig deeg.

Maak met je handen 10 bolletjes van het deeg. Rol deze vervolgens uit tot rolletjes (zoals een twix) en druk deze een beetje plat op de bakplaat. Het deeg is vrij elastisch, dus het is belangrijk om het goed uit te rollen. Het veert vanzelf een beetje terug. Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de koekjes gaar zijn, laat je ze voor 5-10 min afkoelen op een rekje.

Haal de pitten uit de dadels, doe deze in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa. Voeg wat water toe wanneer het niet mooi glad wilt worden (max 1-2 el). Bestrijk elk koekje met een goede laag dadelpuree. Leg op een bordje en zet deze in zijn geheel voor 10 min in de vriezer. Op deze manier stolt de chocolade straks sneller.

Zet een klein pannetje met een laagje water op het vuur, breng aan de kook en zet het vervolgens op zacht vuur. Zet op de pan een een mengkom, die het water met de onderkant niet raakt, waar je straks de de twix-en in kunt leggen. Smelt de chocolade in het kommetje (Au bain-marie dus). Haal de twix-en uit de vriezer, leg deze in de chocolade en lepel de warme chocolade eroverheen totdat het helemaal bedekt is. Zet nogmaals op droogrek. Wanneer de chocolade helemaal droog en gestold is, kun je de zelf gemaakte twix-en in een luchtdicht bakje bewaren voor ongeveer 3-4 dagen.

5 Discussions on
“Zelf maken: Twix!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close