Workshop styling & fotografie

Alweer iets meer dan een week geleden, zat ik in de trein opweg naar een workshop voor foodstyling en foodfotografie. Spannend, want het was weer een uitdaging die ik ging voltooien. Ik wilde al een hele tijd leren hoe je naast een perfecte styling, mooie foto’s maakt  van een gerecht.  De workshop werd gegeven door Simone en Alexandra. Samen met 5 anderen begonnen we aan de “les”. Er waren ook twee andere foodbloggers die deze cursus volgde, namelijk Maaike en Hazel.

 

Simone, de foodfotograaf, begon eerst uit te leggen over het gebruik van de camera, belichting etc. Daarbij kwamen veel voorbeelden aan bod, om het verhaal nog duidelijker te maken. Het ging hier puur om de foto’s, waar je op moet letten en hoe je een bepaald beeld totaal kunt veranderen.

Daarna vertelde Alexandra over de styling van foto’s. Ze vertelde over de trends, gaf tips over de styling, waar je bepaalde dingen het best kunt kopen en over het gevaar dat je alles wilt gaan bewaren voor foto’s. Ik heb gelijk bij thuiskomst een extra plank leeg gemaakt en dus tijd voor nieuwe collectie aan bordjes, bestek en verschillende stofjes. Tijd om te verzamelen!

Na de lunch gingen we echt aan de slag! We konden kiezen uit 3 gerechten die wij konden fotograferen. Er waren verschillende stofjes, bordjes en andere accessoires om uit te kiezen. Daar begonnen wij, Hazel en ik, mee. Eerst de achtergrond, dan de bordjes en ten slotte de opmaak. Met een mooi resultaat (al zeg ik het zelf), het leek bijna op een foto uit de delicious. Ik leerde gelijk dat je er echt tijd aan moet besteden, je moet gaan nadenken over een setting, thema, opstelling, etc. Iets waar ik nooit echt aandacht aan besteedde, maar het was zeker leuk om te doen. Dus ben benieuwd hoe mijn foodfoto’s er nu uit gaan zien..

Het resultaat: een knus zondags ontbijtje en een Zweeds (Ikea) visje.

 

De dag was zo voorbij, vooral het fotograferen en stijlen kostte veel tijd. En nu, tijd om zelf aan de slag te gaan! Veel oefenen, inspiratie opdoen, veel afkijken en namaken om zo uiteindelijk je eigen stijl te ontwikkelen. Gelukkig kregen wij nog een boekje mee waar alle informatie in stond. Wat erg handig was, ondanks mijn eigen aantekeningen, want je hoort veel op zo’n dag en het is fijn om dat later nog eens rustig terug te lezen. Ik ben benieuwd naar de resultaten..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit artikel is geplaatst in Blog. Bookmark hier de permalink.

9 Reacties op Workshop styling & fotografie

 1. Aranka zegt:

  Leuk zo´n workshop! Denk idd dat foodstyling en zo echt wel een kunst is die je niet zomaar on der de knie hebt. Wat tips en hulp is daar zeker handig bij. Wie weet doe ik ook ooit nog zoiets, ik kan er zeker heel veel van leren denk ik! Doe mijn best met de foto´s op mijn site, maar het is best moeilijk idd.

 2. Simone zegt:

  Leuk Ianna! ;) Blij dat je het naar je zin hebt gehad en ook leuk om elkaar eens in levende lijve te ontmoeten natuurlijk!

 3. missFromage zegt:

  Dat klinkt erg enthousiast! Misschien ga ik die cursus ook volgen komend jaar. We hebben het al over een ‘compact-clubje’ gehad. De boel maar weer eens aanzwengelen nu ik je verslag heb gelezen :)
  De foto’s op mijn blog kunnen in elk geval wel een mooie verbeterslag (misschien is metamorfose een toepasselijker woord) gebruiken.

  • Ianna zegt:

   Leuk! Zeker doen.. Ik ben erg benieuwd hoe mijn foto’s gaan worden. Sowieso deze week al meer stofjes, bordjes en schaaltjes aangeschaft! Maar veels te druk gehad om foto’s te nemen van mijn gerechten EN dat het om 17u donker wordt helpt natuurlijk ook niet mee.. Kan niet wachten tot de zomertijd weer in gaat haha.

 4. Leuk omschreven Ianna! Ik mag 1 december ook eindelijk de workshop volgen.
  (wil ik al vanaf eind april!!) Ik had er zin in, maar door jouw stukje nog meer! :-)

 5. Giulia zegt:

  Klinkt leuk je stukje en lees wel vaker je blog! Mag ik vragen waar je de workshop gevolgd hebt? Dankjewel!
  Giulia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>