Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Witte bonen in tomatensaus (dag 4)

Dag 4. So far, so good! Ik ga straks richting ouders, nu eerst nog even lunchen. Witte bonen in tomatensaus is voor mij het ultieme budgetfood. Goedkoop, makkelijk en toch gezond. Lekker voor met rijst als simpele maaltijd of gewoon met toast en wat groene salade als lunch. Ik eet het graag, vooral aangezien ik het zelf maak en het niet zomaar uit een potje schud. Het receptje vind je hieronder.

Nodig voor 1 persoon:
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
100-150ml bouillon
200 gram witte bonen (ongeveer ¾ blik)
hand cherrytomaten (stuk of 10-12)
Olijfolie
¼ tl oregano
1/3 rode peper (optioneel)
(bruin) pistoletje of paar sneedjes brood (voor erbij)

Snij de sjalotjes zeer fijn en doe 1,5 teen knoflook door de pers. Gebruik de andere helft later om op je toast te wrijven. Bak de ui en knoflook op matig vuur voor 5 min. Voor wat extra pit kun je een fijngeneden rode peper meebakken. Doe er vervolgens een eetlepel tomatenpuree bij, laat deze gedurende 3 min meebakken. Blus af met de bouillon. Begin eerst met de 100ml, het moet namelijk niet te dun worden. Eventueel kun je later wat extra toevoegen.

Spoel de bonen af onder koud water, laat goed uitlekken en doe bij de tomatensaus. Snij een hand cherrytomaten doormidden en voeg deze ook toe. Laat alles voor 3-4 min pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Ik vind het zelf altijd lekker om wat oregano eraan toe te voegen.

Serveer met toast. Deze kun je eventueel nog licht insmeren met een knoflookteentje.

Wat kost het?
Ongeveer 2,90 euro. Alle boodschapjes zijn biologisch. Al heb ik veel standaard in huis, denk aan kruiden, olijfolie, bouillon poeder/blokjes etc.

7 Discussions on
“Witte bonen in tomatensaus (dag 4)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close