Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Simpele tuinbonen hummus

Yes! De zon schijnt weer, dus voor vanavond een picknick op de planning. Samen met vriendje in het park onder het genot van heerlijk eten.. Natuurlijk! Ik wilde al een tijdje een hummus van tuinbonen uitproberen, aangezien hummus normaal gesproken altijd van kikkererwten wordt gemaakt. Tijd om er een nieuwe twist aan te geven, door de tuinbonen dus! Ik ben vast niet de eerste die dit probeert, maar vond het alsnog wel origineel. De combinatie van de aardse sesampasta moest wel een goede combinatie zijn met de zoete, verse tuinbonen. Tijd om het uit te proberen! Ik serveer het vanavond met een couscous salade, merqeuz worstjes, platbrood en waarschijnlijk nog een simpele groene salade. Die ik gekocht had omdat het er zo mooi uit zag, ondanks dat ik in mijn achterhoofd wist dat ik al veel te veel eten had gekocht voor ons tweetjes . Hoe dan ook, tijd voor een receptje voor de tuinbonen hummus.  Dit recept geeft een grote hoeveelheid, gelukkig makkelijk te bewaren en lekker voor de volgende dag op brood.

Nodig:
350 gram dubbel gedopte en gekookte tuinbonen
2-3 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook, geperst
1 tl komijnpoeder
1 citroen
zout/peper
Olijfolie, van goede kwaliteit
eventueel wat kookwater als het te dik is

Dop de tuinbonen en breng een pan met water aan de kook. Kook de tuinbonen voor ongeveer 4 minuten of tot de tuinbonen gaar zijn.  Pureer samen met de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en citroensap (evt met wat rasp erbij) in met een keukenmachine of met een staafmixer tot het een glad geheel wordt. Als er soms nog een stukje in zit, is dat geen probleem. Dat geeft wat textuur aan de hummus. Voeg de tahina toe, samen met de komijnpoede en roer goed door. Voeg eventueel wat kookwater toe om het te verdunnen. Breng op smaak met zout/peper, serveer en giet er wat olijfolie over heen. Serveer op een stukje Turk brood, flatbread of pitabrood.

3 Discussions on
“Simpele tuinbonen hummus”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close