Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Ronde rijst alla putanesca (2 personen)

Dit gerecht eet je officieel met pasta en heet het dan ook toepasselijk pasta putanesca (hoerenpasta)! Een naam die mij natuurlijk nieuwsgierig maakte, want hoe verzint iemand dit? Er zijn meerdere “verhalen” rond deze (pasta)saus, de eerste versie is dat het zo snel was om te maken en alles uit “blikjes” kon komen, dat de puttana’s het gauw konden maken tussen de jobs door. Anders verhaal is dat tegen sluitingstijd een man kwam eten en een restauranteigenaar gauw met al zijn restjes iets maakte en dit lekkere recept tevoorschijn toverde. Maarja, hoe komt het dan aan zo’n naam? Voor mij was het een saus die ik al vaker maakte en er later achterkwam dat er al een officiële versie bestond. Nu voor binnen de detox maak ik het met ronde rijst ennnn dat is lekker!

Nodig
2 porties gare ronde rijst
olijfolie
1 ui
2 handen cherrytomaten
1 tl oregano
1 teen knoflook
1/2 rode peper
2 tl kappertjes
4 tl zwarte olijven, in stukjes
paar blaadjes basilicum
stukje zachte geitenkaas
zout/peper

Snij de cherrytomaten door de helft. Deze kun je evt in de oven voor 30-40 min laten garen met een klein beetje olijfolie en zout/peper. Hierdoor heb je wat tijd om je ronde rijst te maken, wanneer deze nog niet klaar is. Anders kun je de tomaten later bij de saus voegen.

Bak op laag vuur in wat olijfolie de ui, knoflook en rode peper zachtjes gaar. Ze moeten niet bruin worden, maar glazig. Voeg na 5-10 minuten de kappertjes toe en de olijven in stukjes. Bak deze even mee en voeg vervolgens of de tomaten uit de oven toe of doe nu de rauwe cherrytomaten erin. Wanneer alles goed warm is en het vocht uit de tomaten komt, doe je de ronde rijst erbij. Zet het vuur uit, bestrooi met geitenkaas en verse basilicum.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.