Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Quinoa-watermeloen salade met basilicum dressing

Hallo zomerse dag. Wat fijn dat je weer in het land bent.. Met deze al maar stijgende temperaturen wordt ik alleen maar blijer, want een ding is zeker: ik geniet van elke zonnestraal. Bij deze zomerse temperaturen horen natuurlijk koude drankjes, heel veel zonnebrand en frisse salades zoals deze quinoa-watermeloen salade.

Deze op en top zomer salade ontstond na een avondje met iets te veel lekker eten, Pluk in de 9 straatjes. Een onwijs leuke nieuwe hotspot in het centrum van Amsterdam, waar je naast heel veel ander lekkers ook je eigen salade kunt samenstellen. Heel fijn. Met het warme weer had ik die dag vooral heel veel trek in een ding: koude watermeloen. Toen ik bij de salade bar ook watermeloen zag liggen, wist ik gelijk dat het in mijn salade zou belanden. Met een handvol andere lekkere ingrediënten werd het een quinoa-watermeloen salade die ik thuis sowieso nog een keer wilde maken en dus deel ik het vandaag ook met jullie.

Met de exacte ingrediënten kun je spelen, je kunt de geitenkaas vervangen voor feta. De bosui door ingelegde rode ui, en de quinoa voor een andere (pseudo)graan. Het lijkt mij stiekem namelijk best lekker met de vullende bite van spelt of simpelweg couscous en een snuf sumak. Lekker met hazelnoten en verse munt! <3 Let the summer begin!

Nodig (voor 2 personen):
100 gram quinoa
2 handen babyspinazie
10 cm komkommer, in plakjes
1 bosuitje, fijn gesneden
100 gram geitenkaas
watermeloen (zoveel je wilt!)
2 el witte wijn azijn of citroensap
3-4 el olijfolie
2-3 blaadjes basilicum (optioneel)
1 el gehakte noten of zaden (naar keuze)
zout/peper

Kook de quinoa zoals op de verpakking. Doe per persoon een grote hand babyspinazie in een kom. Snijd de komkommer, bosui, geitenkaas en watermeloen en doe deze erbij.

Ondertussen kun je ook de dressing maken door de azijn, olijfolie met zout en peper door elkaar te mengen. Mocht je het lekker vinden, dan kun je 2-3 blaadjes basilicum samen met de basisdressing en een staafmixer kort mixen.

Doe de gekookte quinoa bij de rest van de salade, giet de dressing erbij. Bestrooi met je een lepel gehakte noten en/of zaden en serveer gelijk. Wil je de basis salade even bewaren? Houd de dressing dan apart, zo kun je het prima eventjes in de koelkast bewaren (max 1 dag!).

3 Discussions on
“Quinoa-watermeloen salade met basilicum dressing”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close