Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Plaattaart met artisjok, rode ui en taleggio

Je kunt het ondertussen misschien een kleine obsessie noemen, al die plaattaarten op beginspiration.nl. šŸ˜‰ Het komt gewoon omdat een plaattaart zo simpel is om te maken, waardoor je met weinig inspiratie (en tijd)Ā toch iets onwijs lekker op tafelĀ zet. Je kunt er alle kanten mee op, denk aan: mozzarella en tomaat, maar ook prei, chorizo en geitenkaasĀ of deze plaattaart met venkel enĀ blauwe kaas.

Gelukkig voor mij, zijn jullie net zo enthousiast over plaattaarten als ik. Gisteren maakte ik er een kleine ‘wedstrijd’ van op Facebook, waarbij het toch even spannend met al jullie toffe reacties. Uiteindelijk kon er maar een de winnaar zijn, en dat werd deze heerlijke hartige plaattaart met artisjok, rode ui en de pittige taleggio. Een goede keuze, al zeg ik het zelf! Al is de runner-up een onwijs lekker en voedzaam ontbijt, dus die komt vast en zeker een andere keer online te staan. Voor nu houd ik jullie niet langer in spanning, en vind je hieronder het recept voor de populaire plaattaart.Ā Laten jullie een fotootje achter op Facebook met jullie resultaten? Ik ben heel benieuwd!

IMG_9810Nodig (voor 4 personen als lunch, of 2 als diner):
Bereidingstijd: 25 minuten
1 rol bladerdeeg
2 rode uien
1 el balsamico azijn
200 gram artisjokharten
150Ā gram taleggio
1 tl gedroogde oregano
zout/peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal een bakplaat uit de oven, leg een vel bakpapier erop en rol de bladerdeeg erop uit. Vouw de randen een keer naar binnen en druk eventueel extra aan met een vork. Prik gaatjes in het midden en schuif in de oven voor 15 minuten, of tot goudbruin.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne, halve ringen. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak daarin de uien tot ze glazig zijn en zacht. Blus af met 1 el balsamico, roer door en zet van het vuur. Snijd de artisjokharten in plakken of in vieren. Snijd ook de taleggio in plakken.

Haal de bladerdeeg uit de oven en druk het midden naar beneden en verspreidt de rode ui, artisjok en kaas over de plaattaart. Houd de randen vrij! Bak de plaattaart voor nogmaals 10 minuten tot de randen goudbruin zijnĀ en de taleggio gesmolten.Ā Haal de plaattaart uit de oven, snijd deze in stukken en serveer gelijk.

Menusuggestie: plaattaart met artisjok & tallegio + simpeleĀ en frisse groene salade

6 Discussions on
“Plaattaart met artisjok, rode ui en taleggio”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close