Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Paddenstoelen crostini

Toevallig zag ik gisteren dat mijn aantal Facebook volgers onwijs gegroeid is de afgelopen dagen. Heel tof! Dus lieve lezers, bedankt voor het ‘vind ik leuk’en en delen van mijn berichtjes. Het is altijd super leuk om te zien dat mensen je recepten en stukjes waarderen. Enn, dat je niet alleen voor jezelf schrijft. 😉

Aangezien ik de smaak te pakken had, besloot ik de zondag ook om te toveren tot relax dag. Om zo 2014 zo ontspannen mogelijk in te gaan, natuurlijk.. Ik spendeerde de dag voornamelijk op de bank, met thee en een stapel kookboeken. Door bladerend om te zien wat ik nog allemaal dit jaar wilde maken. Er lijkt alleen nooit genoeg tijd te zijn om alles te maken, of ik eet gewoon te weinig.. Dat zou ook kunnen! 😉 Misschien is dat nog een goede uitdaging voor 2014: vaker dingen uit kookboeken maken! Wie weet wordt dat wel mijn goede voornemen voor 2014.

Na al het lezen had ik duidelijk trek gekregen en dus besloot ik deze crostini te maken met een restje gemengde paddenstoelen. Een heerlijk ‘broodje’ vol klassieke smaken, perfect als easy lunch of fijn hapje. Aangezien het perfect past in de categorie ‘hapjes voor Oud&Nieuw’ deel ik het graag met jullie!

Nodig voor 10 stuks:
5 sneedjes spelt- of zuurdesembrood (of ander rustiek soort)
350 gram paddenstoelen, gemengd wat jij lekker vindt
4 bosuitjes, fijn gesneden
1 teentje knoflook, gepeld, maar in zijn geheel
Parmezaanse kaas, naar smaak (optioneel)
Zeezout/peper
Olijfolie/kokosolie

Snij de paddenstoelen in dunne plakken of stukken. Snijd het niet te fijn, het is mooi om wat textuur te hebben op de crostini.

Voeg in een ruime koekenpan een goede scheut olijfolie en bak de paddenstoelen voor ongeveer 4-6 minuten op middel-hoog vuur, of tot ze goed gaar zijn. Voeg op het laatst de bosui toe, breng op smaak met zeezout en peper, roer goed door en zet het vuur uit.

Rooster ondertussen de sneetjes brood (in broodrooster of grillpan). Wanneer deze mooi knapperig en een beetje bruin zijn, zijn ze gaar. Besmeer de warme toast met het teentje knoflook. Snij door de helft ( of in de vorm die jij wilt) en leg de paddenstoelen erop. Breng eventueel nog extra op smaak met wat verse peper en Parmezaanse kaas. Serveer gelijk!

Tip: Paddenstoelen over? Maak deze geweldige vegetarische burgers van My New Roots! <3

1 Discussion on “Paddenstoelen crostini”
  • Lekker hoor!

    Ik vind het heerlijk om af en toe eens weer flink wat kookboeken door te bladeren. Helaas doe ik dat echt te weinig en maak ik ook te weinig klaar uit mijn kookboeken. Misschien ook een goed voornemen voor volgend jaar ;).

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close