Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Nom nom tag

Alweer een tijdje geleden kreeg ik deze Nom Nom Tag, een serie blogs waarin food bloggers een aantal vragen over eten beantwoorden, van Linda & Linda (inderdaad, twee keer en van twee verschillende Linda’s!). Hoogtijd om antwoord te geven op de vragen en jullie op deze manier een kijkje in de keuken van Beginspiration te geven!

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Mijn vriendje vindt het onwijs lekker om beslag te eten (van taart, pannenkoeken, cake etc); ik heb soms het gevoel dat hij liever het beslag eet, dan de pannenkoeken of taart zelf. Ik heb het een keer geprobeerd, uit nieuwsgierigheid, maar ik vond het geen succes.  Ik wacht wel tot de taart uit de oven komt! Ik vind het lastig om iets te noemen wat ik onwijs lekker vindt, en anderen erg vies. Heb denk ik geen gekke eetgewoontes.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Het B-Broodje (oftewel het Beginspiration-broodje?): een sneedje vers spelt-zuurdesem brood met avocado, een gepocheerd eitje en goede kwaliteit zeezout! Yummm..

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Ik vind het heerlijk om ergens een hapje te eten, maar elke dag wordt een tikkeltje te veel. Als ik toch iets moet kiezen, dan wordt het in de zomermaanden het restaurant van Eye; een ‘verstopt’ pareltje met lekker eten, altijd een aantal vegetarische opties op de taart, vriendelijke bediening, mooi terras en een nog mooier uitzicht (vooral wanneer je op het terras zit). Daarna kun je gelijk een filmpje meepakken. Top!

Chocoalde granola en snickersWat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Soms zijn er periodes dat ik een gerecht wat vaker eet, of juist minder maak, maar eigenlijk eet ik heel afwisselend. Vooral in de avond eet ik bijna nooit hetzelfde. Alleen wanneer ik in een bepaalde week weinig tijd heb om te koken, maak ik graag een grote hoeveelheid gegrilde groenten. Perfect als basis voor een salade (om me te nemen!) Verder is mijn glutenvrije en suikervrije chocolade granola een favoriet, aangezien dit zo’n onwijs lekker ontbijt is!

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Dat is echt een hele lijst en deze groeit elke dag.. Ik wil na mijn detox aan de slag met zelf twix maken (in lijn van de bounty’s & snickers), verder wil ik binnenkort aan de slag met een chocoladetaart met fruit en amandelen.

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Alledrie! Ik kan genieten van een etentje buiten de deur, vooral nu het mooi weer is en je heerlijk buiten kunt eten. Verder haal ik er veel inspiratie uit gerechten die door anderen zijn gemaakt en krijg gelijk weer nieuwe ideeën voor mijn blog. Bestellen doe ik nauwelijks, maar soms haal ik een frietje bij de biologische snackbar of een pizza verderop. Al blijven we dan vaak gezellig op het terras zitten met een glaasje bio wijn erbij. Toch merk ik na een paar dagen uiteten (bijvoorbeeld op vakantie) dat ik zoveel zin heb in een gezonde, zelf gemaakte maaltijd! Ik zou ze niet kunnen missen!

Smoothies en favoriete toetjeWat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met mijn detox, dus dat was mijn food obsessie ;).

Wat is je favoriete toetje?
Ik eet eigenlijk nooit toetjes. Het is niet echt mijn ding.. Maar als ik dan toch moet kiezen wordt het een kaasplankje of een stukje chocolade!

Ben je ergens allergisch voor?
Nee. Al merk ik de laatste tijd dat ik niet goed tegen schelp/schaaldieren kan, dus ik probeer dat niet te veel te eten. Verder probeer ik niet te veel brood, pasta etc. te eten aangezien mijn buik dan altijd een beetje gaat tegenstribbelen.

Deel een handige kook-tip:
Maak meer dan je zelf eet, zodat je een restje over hebt voor de volgende dag. Perfect als lunch, onderdeel van diner, als snack of zelfs ontbijt.

Vond je het leuk om te lezen en/of heb je nog leuke vragen voor mij? Laat hieronder een berichtje achter! Wie weet verschijnt er binnenkort een nieuwe blog waarin ik antwoord geef op jouw vraag.. Voor nu geef ik het stokje (en dus de vragen) door aan mede-foodies Lianne (Focus on Foodies) en Maura (Yellow Lemon Tree)! Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden :D!

7 Discussions on
“Nom nom tag”
  • Oh die foto’s zijn echt te hongermakend, haha, ziet er goed uit! Leuke vragen zijn het, toevallig heb ik hem ook zelf net een weekje geleden beantwoord 🙂 En die kooktip, die deel ik met je, dat doe ik ook altijd! Ik ben echt gek op restjes 🙂

  • Leuk zo’n kijkje achter de schermen. Haha ik kan het denk goed met je vriendje vinden 😉 ik houd ook echt van het beslag. Ben ook benieuwd naar de recepten op je bucket list! Die twix klinkt echt goed 😉 en dat wordt dan zeker een verantwoorde variant.

    Nou heel lief dat je mij genomineerd hebt, dankjewel! Ik ga er even wat mee doen, want kreeg hem ook van Linda (de eerste haha). Tot morgen, zin in!

  • Haha super leuk dat je me hebt genomineerd, ik ga er meteen mee aan de slag.
    En inderdaad raar hoor, dat je koekjes deeg niet lekker vindt…. 😉 Bij mij komt er binnenkort juist een ‘healthy’ koekjesdeeg recept online, haha!

    Leuk stukje Ianna!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.