Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Makkelijke noedelsoep

Deze makkelijke noedelsoep staat de laatste tijd vaak op het menu, en dit heeft twee redenen: Vriendje vindt het onwijs lekker en het staat binnen 20 minuten op tafel. Dat laatste vind ik vooral heel fijn. Ik merk de laatste tijd dat ik weinig zin heb om te koken, wanneer ik een drukke dag heb gehad. Dan zijn dit soort gerechten echt een uitkomst. Het is vullend, gezond en makkelijk om te maken. De gember, knoflook en chili vlokken geven de soep een pittige kick. Heerlijk voor op een koude dag en je zin hebt in een comforting maaltijd. Qua groenten kun je variëren met wat je in huis hebt, of simpelweg wat ingrediënten bij elkaar sprokkelen in de supermarkt. Mijn favoriete combinatie vind je hieronder, eventueel met een omelet of gebakken eitje erbij. Maar je kunt de makkelijke noedelsoep natuurlijk ook maken met andere groenten, een beetje kip of snel gebakken biefstuk erin voor wat extra eiwitten. Net wat jij het allerlekkerste vindt.

Een gouden tip: ik raad je aan om ver weg te blijven van de kant en klaar noedels uit een pakjes, maar te kiezen voor een van betere kwaliteit. Bijvoorbeeld van boekweit of pure ramen. Ze zijn misschien iets prijziger en je moet ze een paar minuten extra koken, maar echt zoveel lekkerder. De meeste (biologische) supermarkten hebben steeds meer verschillende noedels, dus probeer verschillende uit en kijk welke jij het lekkerste vindt.

IMG_0861

Nodig voor 2 personen:
Bereidingstijd: 20-25 minuten
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, door de pers
duimpje gember, geraspt
1 rode ui, in ringen gesneden
500 ml groentebouillon + wat extra water (± 100ml)
handje paddenstoelen, naar keuze, in grove stukken
200 gram noedels naar keuze (boekweit is lekker)
1 kleine paksoi, in reepjes (groene gedeelte apart houden)
1 rode paprika, in reepjes
± 2 tl sojasaus
Toppings naar keuze, mijn favorieten: verse koriander, chili vlokken en sesam.

Zet een pan op het vuur voor de bouillon. Doe hierin de olijfolie, knoflook, gember en rode ui, roer deze door de olie en zet vervolgens het vuur aan. Laat deze voor 2-3 minuten aanbakken, terwijl je ondertussen blijft roeren. Op een gegeven moment begin je de knoflook en gember goed te ruiken, dan kun je het geheel afblussen met de bouillon en water. Breng aan de kook.

Snijd de groenten fijn, en doe het witte gedeelte van de paksoi samen met de grof gesneden paddenstoelen bij de bouillon. Doe de noedels erbij. Deze zijn meestal in 5-6 minuten klaar, dus mocht je andere groente toevoegen die langer de tijd nodig hebben, doe deze dan voor de noedels in de bouillon. Voeg na een paar minuten de paprika toe, op het laatste moment het groene deel van de paksoi en breng op smaak met sojasaus. Serveer gelijk, in een ruime kom, en voeg je toppings toe.

Menusuggestie: Makkelijke noedelsoep + verse koriander +chili vlokken + sesamzaadjes + omelet of gebakken ei.

1 Discussion on “Makkelijke noedelsoep”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close