Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Makkelijke (ongebakken) loempia’s

Yes! De zon schijnt, de teller staat boven de 30 en het is officieel (bijna) zomer in Nederland. Eindelijk! Ondanks het onweersbuitje wat Amsterdam binnentrekt en de voorspelde regen voor de komende dagen: mijn dag kan niet meer stuk! Dat betekend een zonnig recept op beginspiration, in de vorm van deze zomerse en ontzettend makkelijke loempia’s. De perfecte snack, easy lunch of als bijgerecht tijdens een klein Aziatisch feestje.

Het fijne is dat je deze loempiaatjes niet hoeft te frituren. Het is een kwestie van rollen en opeten. Ik zou ze meestal erg basic, maar je kunt ze aanpassen naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld stukjes garnaal toe, of vul ze met extra veggies zoals reepjes paprika of wortel. Na een aantal keer testen, besloot ik er gelijk een “Aziatische avond” van te maken en serveerde deze leuke loempia’s bij een groene curry, spicy garnalen en een simpele Aziatisch geïnspireerde salade.

loempia2Nodig vor 12 stuks:

12 rijstvellen
130 gram gare rijstnoedels
4 lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
60 gram taugé
2 el verse munt, fijngehakt
4-5 el verse koriander, fijngesneden
1 rode peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
sap van 1 limoen
3-4 eetlepels sojasaus
1 el sesamolie

Bereid de rijstnoedels zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg in de laatste minuut de taugé toe. Meng in een ruime kom alle ingrediënten, behalve de rijstvellen. De rijstvellen bereid je door ze voor ongeveer 30 seconden te weken in net gekookt water. Laat er steeds een wellen in het water, anders plakken ze tegen elkaar.

Wanneer je ziet dat de rijstvel doorzichtig en gaar is, leg je het op een uitgevouwen (schone!) theedoek. Leg vervolgens een ruime eetlepel van de noedelsvulling op het rijstvel. Vouw allereerst de onderkant over de vulling, en leg deze er strak overheen. Vervolgens vouw je de buitenkanten naar binnen en rol je de loempia verder (strak) op. Leg op een bord, en vervolg met de rest. Oefening baart kunst! :

7 Discussions on
“Makkelijke (ongebakken) loempia’s”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close