Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Let it snow, let it snow, let it snow.

Brr wat is het koud buiten! Normaal gesproken ben ik wel een fan van winter en sneeuw, vooral wanneer ik geen verplichtingen heb en ik niet naar buiten hoef. Nu had ik mijzelf er een beetje op ingesteld dat de winter niet meer zou komen. Misschien een naïeve gedachte, maar het leek mij wel een goed idee! Een fijn warm zonnetje, gauw weer op terrasjes zitten en barbecueën in de buitenlucht. Helaas is dit niet het geval en moet ik de barre kou trotseren! Gelijk mijn sneeuwboots uit de kast gehaald om door de metershoge sneeuw mijn bio boodschapjes te halen. Oké, ik overdrijf een beetje, maar ik heb totaal geen zin om naar buiten te gaan! Dit is meer zo’n dag om in de keuken te staan, met een lekkere stoofschotel in de oven en als toetje een dubbele chocolade taart met karamel. Ondertussen de open haard aan te steken (of de verwarming heel hoog te zetten) en te kijken hoe buiten de sneeuwvlokjes naar beneden vallen. Om toch het winterse en knusse gevoel te krijgen, maak ik een lekkere winter minestrone voor vanavond. Die je met elk kopje wat meer verwarmd, in zoverre daar ga ik wel vanuit. Moet misschien nog een paar dagen wachten op de chocolade-karamel taart, maar laat de sneeuw nu maar komen!

Nodig:
1 ui
2 knoflooktenen
1 grote winterwortel, in schijfjes
2 stengels selderij, in stukjes
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 laurierblad
1 liter bouillon
2 tl tomatenpuree
2 aardappels, in stukjes
flinke hand cavolo nero (of spinazie)
flinke hand cherrytomaten
ronde rijst (of kleine pasta voor niet detoxers)
1 blikje witte (cannellini) bonen
pecorino (optioneel)
olijfolie
peper/zout

Verwarm de olijfolie in een grote soeppan, voeg de uien, knoflook, selderij en wortels toe. Laat deze rustig bakken. Voeg de kruiden en wat zout/peper toe. Blus af met ongeveer 1 liter water (en met 2 bouillonblokjes) en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe, cavolo nero (evt in dunne stroken) en hele cherrytomaten. (de echte Italianen stoppen nu ook de parmezaanseksaasrand erbij, wat een volle smaak geeft aan de soep, helaas pindakaas niet in huis.. wie weet voor een volgende keer!). Laat dit rustig gaar koken.

Wanner alle groenten goed gaar zijn voeg de gare ronde rijst (of pasta) toe samen met de bonen en laat dit warm worden. Serveer gelijk met eventueel wat verse pecorino eroverheen.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.