Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Indiase aardappelkoekjes met groene chutney

Ik ben fan van Indiaas eten! Er staat standaard een pot zelf gemaakte ghee in de keuken, een aantal kruiden en curry mixen in de voorraadkast en ik gebruik graag kikkererwtenmeel als basis voor een hartig beslag. Toch maak ik weinig uit deze keuken, dus daarom vond ik het extra leuk om een paar weken geleden de toffe workshop ‘Indiaas Streetfood’ te volgen. Deze werd gegeven door Joeri Tandoeri en in samenwerking met de FoodWeLove box.. We kregen tips en tricks over het maken van echt Indiaas eten, een kleine geschiedenisles en we mochten zelf aan de slag met het bereiden van drie simpele Indiase smaakbommetjes. Een van de recepten die we op de avond maakte, waren deze geweldig lekkere aardappelkoekjes, die werd geserveerd met een onwijs lekker met de groene chutney. Beide recepten zijn van Joeri, maar mocht ze met jullie delen. Als je het zelf leuk vind om  de workshop te volgen; er zijn nog een paar plekjes vrij voor in maart!

IMG_9906Nodig voor ±30 aardappelkoekjes:
Bereidingstijd: 30 minuten
800 gram vastkokende aardappels, geschild
3 sneeën witbrood
40 gram maizena
3 tl zout
4 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
3 el gepureerde gember
2 groene chili’s
6 el verse koriander, fijngesneden
150 gram wortel, geraspt
olie om in te bakken

Kook de aardappels beetgaar in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Haal ondertussen de korst van het witte brood en week in een klein beetje water. Knijp vervolgens zoveel mogelijk het vocht er weer uit en voeg dit bij de aardappels.

Als de aardappels afgekoeld zijn, prak je deze fijn met een vork of stamper. Meng de maizena, komijn, chilipoeder en gember erdoorheen. Breng eventueel verder op smaak met een snuf zout. Roer vervolgens de geraspte wortel en fijngesneden koriander erdoor.  Vorm balletjes van het mengsel, ter grote van een golfbal en druk deze plat.

Verhit ongeveer 1 cm olie in een koekenpan. Als de olie heet is, bak je de koekjes aan beide kanten goudbruin. Let op dat je eerste zijde goed gebakken is zodat het koekje niet uit elkaar valt. Verder: de olie is heel heet, dus doe voorzichtig bij het omdraaien.

Nodig voor 1 portie groene chutney:
Bereidingstijd: 5 minuten
1 bos verse munt (alleen de blaadjes)
1 bos verse koriander
sap van 1 limoen
minimaal 1 groene chili peper, of meer naar smaak
snuf zout
ongeveer 100 ml water (voeg niet alles in een keer toe!)

Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine of blender, met daarbij een klein scheutje water. Maal deze zo fijn mogelijk, maar maak het niet te dun. Het moet een sauzige consistentie hebben, met een frisse en licht pittige smaak. Breng eventueel extra op smaak. Eet de chutney gelijk op met de aardappelkoekjes of andere Indiase snack.

4 Discussions on
“Indiase aardappelkoekjes met groene chutney”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close