Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Sterrenrestaurant Beluga Loves You**, Maastricht

Om half 9 stond ik vorige week op het station te wachten op de trein naar Maastricht, om samen met een groepje bloggers en FoodWeLove de stad te ontdekken door de ogen van niemand minder dan sterrenchef Hans van Wolde. De dag begon gelijk goed, want we gingen lunchen bij het twee sterrenrestaurant Beluga loves you. Een onwijs toffe ervaring!

Maastricht-2

Maastricht-3We werden ontvangen door de chef himself. Hans vertelde, onder het genot van een een glas bubbels en truffelcakje met een gepofte sesamcracker,  hoe hij op jonge leeftijd begon te werken in de keuken en hij dit nog met evenveel passie doet. Echter werd het begin 2010 tijd voor een nieuw concept, waarin hij het klassieke Beluga omtoverde in ‘Beluga Loves You’. Zoals de naam doet vermoeden, het draait hierbij om jou. Hans wilde hiermee zijn sterrenrestaurant bereikbaar en vooral betaalbaar maken voor iedereen. Het resulteerde al gauw in een lagere omzet, maar wel een vol restaurant. Samen met zijn ex-vrouw runt hij het restaurant, waarbij Hans natuurlijk in de keuken staat en Danielle als gezellige gastvrouw.

Maastricht-4

Maastricht-6Vervolgens schoven we door naar de fantastische ‘Chefs table’ met uitzicht op de keuken, waar iedereen super geconcentreerd bezig was met het bereiden van de perfecte gerechten. Naast perfect waren ze ook nog eens heerlijk. Op tafel stonden stukken warme zuurdesem geserveerd met een geweldige olijfolie, maldon zout en een amandelboter. We begonnen met een lauwwarme brioche met zwarte olijf en truffel, geserveerd samen met spinazie en bleekselderij chutney. Gevolgd door de Chefs special; een parmezaan mousse met red starter tomaatjes, een cracker van zongedroogde tomaat en parels van basilicum. Het voorgerecht was een ceviche van zalm met pompoen op verschillende manieren bereid en yoghurtkaviaar. Gevolgd door een zeegarnaal, met appelcompote, mosseltjes en een bittertje van witlof, dit werd geserveerd met een saus waarbij ik nog steeds niet helemaal kan achterhalen wat erin zat. Het had iets weg van een thaise curry, in combinatie me iets anders… Ik denk dat ik er gewoon nog een keer moet gaan eten om erachter te komen! Het dessert was fantastisch; bergamot-sereh ijs met blauwe bessen, merengue, dulce de leche en nog veel meer. Alle onderdelen van het dessert hadden een zeer specifieke smaak, maar paste onwijs goed bij elkaar. Alles klopte bij Beluge, van het servies tot natuurlijk de gerechten. Ik zou stiekem best willen weten waar Hans zijn servies vandaan haalt…

Hans van Wolde + FoodWeLove

Wil jij een beetje van Beluga Loves You in huis halen?
FoodWeLove en Hans van Wolde stelden samen een box vol mooie producten samen, waarmee je jouw kerstmenu net dat beetje extra geeft. Een beetje van Hans, in combinatie met een vleugje Maastricht en natuurlijk de beste leveranciers waarmee de FoodWeLove Box wordt samengesteld. Een ding kan ik alvast verklappen, er zitten in ieder geval bonbon’s in van chocolatier Gert Jan van La Feve.

Nieuwsgierig wat we nog meer deden? Bekijk dan gauw dit ‘kijkje in de keuken’ voor een uitgebreide terugblik. Verder staat er in het nieuwe jaar een nieuwe trip naar Maastricht op de planning, met meer tips en leuke (slaap) adresjes. Ik kan niet wachten om Maastricht verder te ontdekken! Heb jij een geweldige tip, waar ik sowieso naartoe moet gaan en/of moet eten? Laat hieronder of op Facebook een berichtje achter.

6 Discussions on
“Hotspot: Sterrenrestaurant Beluga Loves You**, Maastricht”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close