Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Het nieuwe eten

Wat is “normaal” eten toch fijn! Van start met mijn broodje gebakken ei  (ei-ndelijk!) met warm gebakken tomaatjes, dan worden ze lekker zoet. Daarna een koffie, die overigens minder lekker smaakte dan verwacht. Te zoet, te bitter en ik voelde de bui al hangen, dus overgestapt naar een kopje thee. Toen kwam het lang verwachte moment, chocolade! Normaal gesproken zit ik rond 11u nog niet aan de chocola, maar ik denk dat deze hele detox ervaring mij zo heeft laten verlangen dat ik niet anders kon dan een stukje in mijn mond te stoppen. Met enige twijfel, na alle verhalen dat chocola na detox niet meer zo lekker is, at ik het op. Zoet was het wel ja, maar eigenlijk best lekker. Gelukkig! Tijdens de lunch gauw een broodje gegeten met geitenkaas, lag nog in de koelkast, dus ach waarom niet. Lekker met tomaatjes, komkommer en peper. Jummy! Brood; ik heb je gemist, al moet ik zeggen dat ik rijstwafels met kaas alsnog echt een verslaving vind. Het blijft een goede combinatie die ik pre-detox al vaak at, met normale kaas dan natuurlijk.

Avondeten. PASTA! Jawel, ik dacht voor vandaag de volle laag met alles wat eigenlijk niet mocht! Gek eigenlijk, dat ik bij alles wat ik eet het gevoel heb alsof ik “vals speel”, want mozzarella tja ‘dat mag niet’ heb ik een maand lang tegen mezelf gezegd. Daarbij moet ik wel zeggen dat de niet bio mozzarella helemaal niet zo lekker smaakte, had het gevoel dat ik plastic aan het eten was. Net als bij de niet bio rucola, dat smaakte meer naar de verpakking dan naar de sla soort. Bizar! Vriendje had nergens last van, waardoor ik me nog meer realiseerde dat dit misschien toch echt door de detox kwam. De kip was echter wel heerlijk om te eten! Na het zien van food inc, het boek wat ik nu aan het lezen ben en al het nieuws koop ik geen niet-bio kip meer. In mijn pre-detox dagen kocht ik al geen kilo knallers en maar kocht ik wel scharrelkip, echter ben erachter gekomen dat bio dan nog net een stapje beter is. De kip mag naar buiten en lekker eten wat ie wil. Fijner idee. Helemaal geen vlees eten, zou ik niet snel kunnen.

ek

Hoe dan ook, het is echt heerlijk om weer normaal te kunnen eten en niet overal op te moeten letten (Wat zit erin.. Gluten? Lactose? Cafeïne? Suiker?). Al is het “etiketten kijken” een gewoonte geworden zo tijdens de boodschapjes doen. Zoals vandaag, bij de normale supermarkt om de hoek, keek ik met afkeer naar de ingrediëntenlijst van de pesto. Wat een troep! Nooit geweten hoeveel rare dingen daar in zitten, die eigenlijk niet in een pesto horen te zitten. Duidelijk iets wat ik voortaan zelf ga maken, aangezien het vrij simpel is.

Na de eerste dag normaal eten kan ik weinig conclusies trekken. Misschien dat ik geen allergie heb voor gluten of lactose, want merk daar verder niet veel van, of misschien komt het nog. Na een half pakje koekjes en een bord pasta heb ik niet het gevoel dat het zwaar op de maag ligt of het  me op een andere manier tegen staat. Al merk ik stiekem dat ik best zin heb om morgenochtend weer de sapmachine uit de kast te halen. Om daarna een ritje te maken naar de bio winkel om van alles te kopen. Want uiteindelijk is de smaak van echt eten toch wel heel lekker. Ben benieuwd wat deze komende post detox week mij gaat brengen! Hou jullie in ieder geval op de hoogte!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.