Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hartige scones met bosui en oude kaas

Koken lijkt soms de thuisbasis, het moment om te ontspannen en op te gaan in het plezier. En soms vergeet ik dat een beetje, zo tijdens de dagelijkse dingen. Of het nu het koken is voor een recept hier op mijn blog, een nieuw recept uit een nieuw kookboek of het afstruinen van Pinterest voor nieuwe inspiratie. Op dat soort kleine momenten begint het weer te kriebelen. Ik heb zin in meer tijd in de keuken, meer koken en meer nieuwe recepten en gerechten proberen. Het recept voor hartige scones zit echt al tijden in mijn hoofd, maar op een of andere manier had ik het nooit eerder gemaakt. Zelfs niet als privé persoon ;). Het recept is nu vast niet meer vernieuwend; je vindt hartige scones immers op zoveel blogs, maar ik vind deze scones fantastisch lekker. Als borrelhapje, snack tussendoor of bijvoorbeeld bij een warme kop soep. Ik kon het dus niet laten om ze voor de blog te maken, en na al jullie enthousiaste reacties op insta wist ik het zeker. Deze komt er. En zie hier. Enjoy!

P.s. het recept is bijna precies hetzelfde als die voor mijn zoete scones (dank je wel mama), maar dan zonder suiker en met hartige smaakmakers.

hartige scones

Nodig:

Ongeveer 8 scones.
Bereidingstijd: 30 minuten.

250 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
1/2 tl cayennepeper
50 gram zachte boter
75 ml biogarde (of karnemelk)
1 ei
1 bosui
60 gram oude kaas
1 tl pittige mosterd

Verwarm de oven voor op 230 graden. 

Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en cayennepeper. Kneed de zachte boter met je vingers erdoorheen. Voeg het ei, biogarde (of karnemelk), fijngesneden bosui, oude kaas en mosterd toe. Kneed gauw tot een soepel deeg.

Bestrooi je werkblad met bakmeel, rol het deeg uit in een cirkel tot ongeveer 1,5 cm. Leg op de bakplaat en snijd in punten of steek er rondjes uit. 

Bak af voor ongeveer 12-15 minuten. De scones zijn gaar als ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Zet een kom met daarin een theedoek klaar en leg de warme scones erin terwijl ze afkoelen.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.