Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Groene Curry

Ik ben altijd al fan geweest van Curry ’s en maak het ook vaak zelf. Ik doe meestal maar gewoon wat en gebruik bijna nooit echt een recept. Tijd om daar verandering in te brengen en wel met deze curry. De currypasta komt van Pauline haar website. Met de groenten kun je combineren en je restjes gebruiken, dus dat heb ik er zelf bij gedaan. Ik moet deze week immers aan de slag met mijn restjes! In de koelkast staat wat kokosmelk en een halve limoen van de Pittige Aziatische Pompoensoep en dat moet op!

Nodig voor 2 personen:
1 ui, in ringen
½ rode paprika, in dunne stroken
100 gr sugarsnaps
50 gr verse doperwten
200 ml kokosmelk
handje verse koriander, grof gehakt

Currypasta
½ tl komijn
1 teentje knoflook
½ tl garam massala
½ tl kurkuma
½ tl korianderzaad
1 kardemom peul
Zeste en sap van ½  limoen
1 rode peper, of minder als je niet van pittig houdt.
duimpje verse gember, geraspt
Zeezout
Arachide olie

Blancheer de sugarsnaps. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Gebruik het pannetje om de noedels of rijst te maken, zo als op de verpakking staat beschreven.

Ga ondertussen aan de slag met de currypaste. Hiervoor maal je alle ingrediënten fijn in een vijzel. Voeg wat extra olie toe als de massa te droog is. Blijf malen tot de pasta echt fijn is.

Zet een pan op het vuur, doe de arachideolie in een bak de ui. Wanneer deze begint te garen, doe de paprika, sugarsnaps  en doperwten erbij. Na een minuutje kun je de currypasta erbij roeren, laat de smaken goed in de groenten trekken en de currypasta garen. Blus het af met de kokosmelk en laat even pruttelen voor 5 tot 10 minuten.  Serveer samen met rijst of noedels.

Volg je mij al op Facebook?

3 Discussions on
“Groene Curry”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Close