Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Gezonde bosbesmuffins

Soms zijn er van die dagen dat alles tegenzit… Ja, ook bij mij! Ik ga nietsvermoedend en met lichte kiespijn naar de tandarts. Wat blijkt; hij is stuk, mag eruit en hallo implantaat van 2000 euro. Misschien moet ik toch eens geld gaan verdienen met m’n blog. 😉 Het begint te regenen, je bent de hele dag onderweg (buiten) en je hebt natuurlijk geen paraplu bij je. Je laat je favoriete (onbreekbare) beker vallen en die valt in 1000 stukjes. Waar je natuurlijk net met je blote voet in gaat staan. Je snapt het wel.

Gelukkig zijn er ook momenten waar het meevalt. Zoals bij deze simpele maar super lekkere gezonde bosbesmuffins. Ze zijn eigenlijk niet “mooi” genoeg om op de foto te zetten. Op een dag dat alles tegenzit moeten ze misschien ook maar lichtelijk mislukken, maar ze zijn wel ontzettend lekker. Vandaar dat ik ze graag met jullie deel. Ondanks dat de muffins geen suiker bevatten, zou ik ze toch als zoet omschrijven. Met dank aan het lepeltje honing en veel (verse) bosbessen. Yumm.

Je maakt de muffins met amandelmeel en zijn daardoor helemaal glutenvrij, mocht je daar niet tegen kunnen. Anders kun je het zeker vervangen voor een ander soort meel. Nu met de detox houd ik het even op amandelmeel. Over alweer 9 dagen (:D) probeer ik ze een keer als ontbijtmuffin met spelt en boekweit. Keep you posted!

Nodig voor 12 stuks:
175 gram amandelmeel
Snuf bakpoeder
Snuf zeezout
2 eieren
1 rijpe banaan, geprakt
3 el honing
70 gram kokosolie, gesmolten
4 el (geiten)yoghurt
Scheutje vanille extract (1 tl)
120 gram bosbessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet alvast een muffin bakblik klaar en doe in elk bakje een individueel papiertje.

Voeg in een ruime kom de amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout. Voeg daar de eieren, honing, kokosolie, banaan, vanille extract en geitenyoghurt aantoe. Roer goed zodat alles gemengd is en het een egaal beslag is geworden. Roer de bosbessen met een lepel er voorzichtig door.

Schep nu ongeveer 1 tot 1,5 el beslag in elk vormpje. Zorg dat overal wat bosbessen bij zitten. Zet in het midden van de oven voor 20-25 min of tot ze goudbruin zijn. Je kunt ze controleren door er met een saté pikker in te prikken. Komt deze er (redelijk) schoon uit? Dan zijn ze gaar.

Laat in het bakblik voor 10-15 min afkoelen en verplaats vervolgens naar een rekje om af te koelen. Bewaar de gezonde bosbesmuffins in een luchtdichte blik en zo blijven ze voor een paar dagen goed.

12 Discussions on
“Gezonde bosbesmuffins”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.