Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Hotspot: Foodhallen Amsterdam

Op 21 oktober gaan de Foodhallen Amsterdam officieel open en ik kan niet wachten. Vanaf dinsdag kun je in deze oude tramremise gaan proven bij meer dan 21 stands, die samen de eerste ‘indoor foodmarkt’ van Nederland vormen. Deze prachtige locatie is de laatste maanden opgeknapt en veranderd in een foodiecomplex vol lekkers. Je kunt een nachtje blijven slapen in Hotel de Hallen, lekker eten bij grillresto Meat West en Brasserie Halte 3 (nu: Kanarie Club). Denk daar een nieuwe bioscoop, bibliotheek, leuke en creatieve galerijtjes, toffe winkels en werkplaatsen bij, plus het gerucht dat de DWDD wilt verhuizen naar deze hotspot en je hebt ineens een ware buzz gecreëerd.

Foodhallen1

Afgelopen week mocht ik alvast een kijkje gaan nemen en alvast wat van de heerlijke hapjes proeven.. Samen met een groepje andere foodbloggers ontmoeten we de ondernemers in de stands en zij vertelden vol passie over hun heerlijke producten, gerechten en geschiedenis. Nu is het lastig kiezen, met 21 soorten heerlijkheden, dus deel ik graag met jullie mijn favorieten! Allereerst Caulils Kaas; waar alles draait om kaas en hun geweldige tosti’s. Deze moet je echt proberen! In de Haarlemmerstraat hebben zij een heerlijke delicatessenzaak waar ik graag mijn inkopen doe, deze winkel is zeker een kijkje waard. Viet View, het lekkerste Vietnamese streetfood en vooral de Goi Cuon (verse lenterollen) vind ik heerlijk. De gerechten zijn vers, fris en licht.  Een aanrader! Een ander tof concept is De BallenBar; een stand met alleen maar bitterballen. Naast de bekende bitterbal, kun je er ook terecht voor nieuwe smaken en variaties (denk aan truffel!!). Verder ben ik heel nieuwsgierig naar Shirkhan, een authentiek Indisch street food concept waarbij de gerechten worden bereid in de ‘tandoor oven’. Deze was echter nog niet open, aangezien de oven uit India werd gehaald en deze nog niet in Nederland gearriveerd was. Ten slotte moet je een kijkje nemen bij The Rough Kitchen, die een ode brengt aan het varken. Denk aan: zestien uur ‘slow cooked pulled pork’ en gebakken buikspek, al moet je daar eigenlijk kiezen voor het ‘dare-to-dine’ gerecht. Retro-gerechten die je bijna niet meer op de kaart ziet staan, maar met veel liefde en ambacht zijn gemaakt.

Food Hallen Amsterdam

Nieuwsgierig? Dinsdag 21 oktober gaan de deuren officieel open. Al kun je nu alvast een kijkje nemen.

2 Discussions on
“Hotspot: Foodhallen Amsterdam”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.