Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Foodblogevent!

Ik was al een tijdje nieuwsgierig wie er zou winnen. Op de “vroege” morgen van 1 september zag ik opeens een berichtje langs komen. Na 10x te checken: “Staat daar mijn naam?” kon ik het nog steeds niet helemaal geloven. De vorige hostessen hadden mijn salade met tuinbonen, halloumi, ei en verse munt gekozen als “winnaar” van het foodblogevent! Wauw.. Met een grote smile kroop ik, nu als host van het foodblogevent september 2012, achter de pc. Opzoek naar mijn thema..

Dit klinkt misschien gek, maar ik heb er niet echt over na gedacht dat ik zou kunnen winnen. Ik was van te voren niet bezig geweest met het eventuele kiezen van een thema en had mijn weekend vol gepland met leuke dingen. Niks thema’s uitkiezen of stukjes schrijven voor op mijn blog! Dus toen mijn moeder en ik op het terras zaten, pakte ik mijn notitieboek tevoorschijn en samen discussieerde wij over een leuk onderwerp voor deze maand. Ennn, we vonden er een! Het thema van de maand september is (tromgeroffel!):

Maak jou favoriete hartige taart

De maand september vind ik echt een hartige taart maand! Door de heerlijke (en laatste) groenten van het zomerseizoen en de eerste herfstgroenten, krijg ik vaak spontaan zin om een hartige taart of quiche te maken. Of het nu gaat om een preitaart met tijmdeeg,  een pompoentaart met gebakken paddenstoelen of een mozzarellataart met gegrilde groenten en doperwtjes, in de maand september kan alles.. Ik ben dus heel benieuwd wat jullie voor leuks gaan verzinnen!

Meedoen? Dat is simpel..

  • Ga de keuken in, bak een heerlijke hartige taart of quiche!
  • Laat hieronder een berichtje achter met de link naar het recept op je blog. Zet onderaan bij je recept (op je eigen website/blog!) dat het voor het foodblogevent september 2012 is, met een linkje naar deze pagina.
  • Geen blog? Meedoen kan natuurlijk altijd! Stuur mij dan een mailtje met het recept en een mooie foto naar info[at]beginspiration[punt]nl.
  • Laat al je vrienden en vriendinnen, via Twitter en Facebook, weten dat je meedoet aan het foodblogevent!
  • Je kunt je recept insturen tot vrijdag 28 september 2012 (17.00uur!). Op zondag 30 september (mijn verjaardag, overigens) zal ik de winnaar bekend maken… Spannend!

Veel succes allemaal! Ik ben heel benieuwd naar jullie inzendingen!

Op de hoogte blijven? Volg mij op facebook en twitter!

—————————————————————————————————————–

22. Nynke stuurde dit leuke receptje in voor een fijne preitaart, die overigens in het voorjaar leuk gemaakt kan worden met verse asperges en ham. Een leuk basis recept dus! Op haar blog, over (h)eerlijk koken, lees je meer over koken zonder poespas.

21.  Deze pompoentaart met geitenkaas en procutto is gemaakt door Pierre met producten uit “eigen” tuin! Hoe maak je het? Op zijn website zie je een kleine fotoshoot, waarbij er stap voor stap een foto is gemaakt tot deze heerlijke creatie tevoorschijn kwam!

20. Deze hartige taart van Brenda, met broccoli en kip, vind zij de aller lekkerste die ze ooit heeft gegeten! Misschien komt het door haar nieuwe quiche vorm, wie zal het zeggen! Op haar blog vind je meer uitprobeersels en succesrecepten, dus neem eens een kijkje.

19. Mijn getwitter heeft geholpen, want daar is de inzending van Manon. Zij maakte deze leuke bimi-kaastaart, met croissantdeeg. Grappig! Ik ben benieuwd hoe het smaakt. Verder vind je op haar blog, In de Keuken, vegetarische recepten met een vleugje brocante..

18. Daar is alweer een leuke inzending. Deze rode ui, geitenkaas en bietjesgalette met verse dille is van Aranka. Op haar blog zijn vooral natriumarme recepten te vinden, dus zonder zout. Hoe maak je iets dan toch erg smaakvol? Lees het op haar blog!

17. Ondanks haar kleine foodblog-block van afgelopen week, maakte Antoinette deze lekkere prei-gruyere taart met tijm en parmezaan deeg. Een simpele maar heerlijke combinatie, vooral met het zelf gemaakte deeg. Op haar blog, Eerst Koken, vind je meer  recepten en leuke experimenten zoals homemade cola.

16. Bij het officiele begin van de herfst stuurt Kelly van Kell´s Kitchen mij dit leuke recept geinspireerd door meneer Ottolenghi en Tamimi. Deze pompoentaartjes met wortel en geitenkaas zijn vast net zo lekker als ze eruit zien! Jummy..

15. De volgende inzending is een hartige taart met ui en pompoen is geschreven door Irene. Het heerlijke recept ontstond tijdens een diner die zij maakte in Italië! Achteraf kwam ze soortgelijke recepten tegen in verschillende kookboeken (denk aan Bill Granger en Donna Hay), waarmee ze haar eigen recept perfectioneerde.

14. Lies heeft voor haar inzending deze heerlijke hartige prei-pompoentaart met salie en hamsnippers ingestuurd. Op haar blog vind je meer makkelijke én uitdagende recepten, die overigens meestal vegetarisch zijn. Haar meest gebruikte ingredient:  een lepeltje met liefde.

13. Mireille laat menig food- en fashionhart sneller kloppen door de leuke receptjes en stukjes op haar blog. Zo ook voor het foodblogevent! Hiervoor stuurt ze een, door de herfst geinspireerde, hartige taart met gemengde paddenstoelen, tijm en feta.

12. Francesca maakte een hartige taart vol klassiek smaken, namelijk een paddenstoelentaart met salie en gruyère! Op haar blog vind je meer pure recepten voor iedereen die van lekker eten houdt. Recepten zonder teveel moeite, maar wel met veel liefde!

11. Daar is ook nummero 11! Ursula ‘quichte’ ;) deze champignon met walnotencrème taart als inzending voor het foodblogevent! Ze serveerde het samen met een rucola, peer en gorgonzola; het recept vind je op haar blog. Waar nog veel andere leuke receptjes te vinden zijn!

10. Er doen veel leuke en originele recepten mee aan dit foodblogevent. Zoals deze ingestuurd door MissAiesj, waarbij haar echte naam tot een klein mysterie blijft! Zij heeft deze leuke risottotaart ingestuurd..

9. De 9e inzending is deze quiche des restantes. Een quiche ontstaan uit de groentenlade restantjes van Paul. De tweede mannelijke deelnemer aan dit foodblogevent! Op zijn blog schrijft hij over de recepten die hij maakt, de kook- en eetervaringen die hij opdoet met zijn gezin.

8. De volgende inzending is geen taart, geen quiche en geen pizza, maar een pizzataartquiche met puntpaprika, hete pepers en pancetta. Els beschreef haar idee erachter op haar blog Eetlust en houd van culinaire verrassingen. Op haar blog zijn veel recepten te vinden, soms uit “de ouwe doos” en soms nieuwe uitprobeersels!

7. De volgende hartige taart op het lijstje is die van Caroline. Ze stuurde haar favoriete recept op, namelijk een combinatie van tomaten en geitenkaas. Misschien niet het meest originele recept, zoals ze zelf zegt, maar wel ontzettend lekker met die zoete tomaatjes uit de oven. Ik ben heel benieuwd in ieder geval!

 6. Ook inzending nummer 6 is een feit en wel deze hartige herfsttaart met een bodem van quinoa (en een beetje chia) met een vulling van broccoli, feta & wortel. Maaike stuurde mij dit recept, met daarbij stap voor stap foto’s over hoe je deze originele en uber gezonde taartbodem kunt maken. Leuk!

5. Ellen stuurde mij dit heerlijke spinazie & chorizo quiche recept. Een recept dat je kunt omvormen tot borrelhapje, maaltijd of plain and simple comford food wanneer je een dagje alleen thuis bent! Op haar blog vind je recepten voor noodlesoep, zoet en de rest, waarbij ze kookt met producten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu.

4. Een recept uit de Franse keuken van Lisette. De eigenaresse van een Chambres & table d’hôtes in Frankrijk! Haar grote passie voor het koken komt dus goed van pas, met al die mensen die bij haar komen eten. Voor het foodblogevent heeft Lisette een heerlijke Tomaten Tatin ingestuurd (geïnspireerd op de Franse klassieker natuurlijk!).

3. Het was de eerste keer dat ze iets met pompoen maakte en ze was blij verrast. Deze mooie herfst taart, een pompoentaart met feta en walnoten, komt van Nombelina’s Foodblog en is de derde inzending! Op haar blog schrijft ze over alles wat met eten te maken heeft!

 2. Enn nummero 2 is binnen, leuk! Deze hemelse spinazietaart met feta komt van Anke, geinspireerd door Jamie. Zij schrijft op haar blog Donna Caramella over koken, lekker eten en andere leuke dingen.

1. De eerste hartige taart is binnen en wel in een orriginele vorm: een cake! Een cake met olijven, spekjes en witte Mâcon, ingestuurd door de Bourgondiër Gereon! Op zijn blog Culi DL schrijft hij over wijn- en spijscombinaties. Zijn wijnadvies bij deze heerlijke cake: een witte Mancey! Genieten..

32 Discussions on
“Foodblogevent!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.


1 × = zes