Eten met de seizoenen: november

In de winkel kun je de meeste soorten groenten en fruit gedurende het hele jaar kopen, ook buiten het seizoen om! Eigenlijk is het een stuk verstandiger om met de seizoenen mee te eten, dit betekend geen pompoen in mei en geen frambozen in december. Waarom? Het is beter voor het milieu, zeker, want ze zijn minder vervuild en leggen minder kilometers af. Daarnaast smaakt het vaak veel lekkerder als in het seizoen koopt, denk aan aardbeien in juni/juli die smaken toch veel beter dan de aarbeiden in december. Nog niet overgehaald? Producten uit de buurt en in het seizoen zijn altijd goedkoper! Dus meer geld op je bankrekening aan het eind van de maand, wat natuurlijk altijd leuk is! We zitten nu midden in de herfst en gaan richting winter, dus tijd voor de Hollandse pot en van die lekkere mandarijntjes. Kijk hier voor het lijstje groenten en fruit die je het beste kunt kopen in de maand november:

Groenten: Andijvie, bloemkool, boerenkool, Chinese kool, groene kool, koolraap, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, rode kook, savooikool, schorseneren, spruitjes, uien, rode bietjes, venkel, witlof, witte kool, wortel.

Fruit: Ananas, appel, avocado, banaan, citroen, druiven, kiwi, mandarijn, peer, sinaasappel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit artikel is geplaatst in Winter. Bookmark hier de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>