Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een simpele rode saus

Een rode pasta saus; iedereen kent het en iedereen maakt het. Ik maak het op verschillende manieren en eigenlijk nooit twee keer precies hetzelfde. Voor mij blijft dit de basis waar je mee kunt spelen en variëren. Je kunt het “officiëler” maken met een fijngesneden wortel en selderij in het begin, deze fruit je mee met de ui. Je kunt de kruiden uit een potje gebruiken als je niks in huis hebt en een rood pepertje toevoegen wanneer je iets verwarmends nodig hebt. Voeg groenten eraan toe om het wat vullender te maken, denk hierbij aan een aubergine of courgette. Voor mij staat dit recept in ieder geval gelijk aan gauw te bereiden comford food. Hier kan geen pakje of potje tegenop!

Wat heb je nodig?
½ ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, door de pers
1-2 tl verse tijm (alleen de blaadjes)
1-2 tl (verse) oregano, fijn gesneden
1-2 eetl verse basilicum, fijn gesneden
1 blik gepelde tomaten
scheutje rode wijn
(optioneel) rode peper, fijn gesneden.
zout/peper
olijfolie

Snij de ui fijn en doe dit samen met een beetje olijfolie in een pan. Fruit rustig aan. Je kunt eventueel een fijn gesneden rood pepertje toevoegen voor wat meer pit. Doe de knoflook en verse kruiden erbij, roer goed door. Blus af met het blik gepelde tomaten en een scheutje rode wijn. Ik doe vaak een beetje (ongeveer 2 eetl) water in het blikje, om zo alle restjes tomatensap mee te krijgen. Breng op smaak met peper en zout. Laat het daarna voor 15 minuten rustig pruttelen, om het zo wat in te koken. Roer af en toe door.

Ondertussen kun je aan de slag met (verse) pasta. Bereid deze zoals op de verpakking staat.

Doe op het laatste moment de verse blaadjes basilicum door de saus en serveer met de pasta op een bord. Bestrooi met Parmezaanse kaas en eetsmakelijk.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.