Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (5)

Hallo allemaal! De eerste week van februari is aangebroken; we gaan de goede kant op.. toch? Op naar de zomer, of in ieder geval de lente.. 😉 Het is weer maandag en dat betekend een kijkje in de keuken van afgelopen week. Deze week stond het in het teken van de ‘ontzuren kuur’, vandaar dat ik wat uitgebreider in ga op de dingen die ik de afgelopen week heb gegeten. Kijken jullie mee?

Collage 1

Op maandag begon de pret! De komende 10 dagen ga ik volledig plantaardig, glutenvrij en suikervrij door het leven. Elke dag begin ik met een groene smoothie zoals hierboven.. Nu denk je misschien, dat is best lekker! Naast de gezonde veggies die je erin stopt, gebruik je ook een aanvullend supplement. Een zakje vol goeds; als ik de verpakking mag geloven. De smaak is helaas verschrikkelijk vies haha, dus dat gaan nog 10 leuke dagen worden. De grap is wel; de smoothie vult onwijs en vaak heb ik geen trek meer tot het lunchtijd is.

Ontbijt: groene smoothie zoals hierboven + boekweit granola met zelf gemaakte amandelmelk!
Lunch: courgette-prei soep
Snack: handje noten en een handje rozijnen
Diner: Simpele quinoa salade met geroosterde regenboogwortel, venkel, spinazie, hazelnootjes en peterselie.

Collage 2Dinsdag zit ik de hele dag achter de pc aan mijn scriptie.  Ik maak een alleen een geweldig lekkere portie hummus, en haal verschillende groenten (om te dippen). In de middag spreek ik af met een mede blogger bij Lite/Dark en drink daar een halve liter hangover-smoothie (no worries, ik heb geen hangover, maar het geeft altijd fijn veel energie).
Ontbijt: Groene smoothie, deze keer met  als extra wat spinazie, kiwi en peterselie. Maskeert de smaak wat meer, maar alsnog niet geweldig.
Snack: handje noten
Lunch: Kruidige wortelsoep met koriander
Snack: een enorm grote smoothie bij Lite/Dark
Diner: Salade met spinazie, drie soorten cress, koolrabi, wortel, bosui, tomaatjes en een komijn dressing. Erbij een gebakken portobello paddenstoel.

Collage 3Woensdag
Ontbijt: Nog een groene smoothie, deze keer alleen met kiwi en spinazie. Daarna nog een lekkere portie granola met het restje zelf gemaakte amandelmelk.
Snack: zelf gemaakte hummus met veel veggies
Lunch: Perfecte meeneem lunch: restje salade van gisteren.
Snack: handje gemengde noten en gedroogd fruit
Diner: Spelt salade met rode uit, bietjes, wortel en een handvol schapenkaas feta.

Collage 4Op donderdag kan ik eigenlijk geen groene smoothie meer zien,  dus ik besluit het gewoon in water op te lossen. Het is niet te drinken, maar wel snel op. Topper!
Ontbijt: Groene smoothie, boekweit-banaan pannenkoekjes als troost 😉 Ik weet niet of deze pannenkoekjes helemaal ‘ontzuring’ proof zijn, maar ik had iets meer nodig op een drukke dag.
Lunch: Perfecte paddenstoelen soep. Een heerlijke krachtpatser van een soep, voor veel energie.
Snack: amandel-crackers en baba ganoush. De crackers waren erg breekbaar door het amandelmeel, maar de spelt crackers zijn onwijs lekker! 😀
Diner: Quinoa salade met witte bonen, verse kruiden en citroen. Simpel, snel en lekker. Al zou wat feta, of een stukje vis erbij nog lekkerder zijn..

Collage 5Vrijdag is scriptie dag! Na een dag op de uni, fijn thuis eten en de eerste afleveringen van House of Cards kijken.. Een verslavend leuke nieuwe serie!
Ontbijt: een snelle groene smoothie en dan gauw de deur uit
Lunch: restje salade van gisteren tijdens het werken; mijn scriptie moet ingeleverd worden!
Snack: handje nootjes en gedroogd fruit
Diner: Aardappeltjes in schil, geroosterde pompoen, rode biet en sjalot met knoflookdressing, rucola

Collage 6Op zaterdag kan ik eindelijk een beetje relaxen. Na gauw buikspieroefeningen doen, douchen en snel ontbijt (smoothie) vertrek ik naar buiten om boodschappen te doen en wat nieuwe bloemen voor in huis. In de middag ga ik nog een theetje drinken met vriendinnetje S, maar voor de rest ben ik thuis lekker aan rommelen, bloggen, en relaxen.

Ontbijt: Groene smoothie
Snack: Ik trakteer mezelf op een grote energy smoothie bij de vitaminestore, met banaan, sinaasappel, spinazie en wortel. Yumm!
Lunch: Ik maak een grote portie gegrilde pompoen en pastinaak voor soep, dus lunch ik vrij laat maar wel heel lekker! 🙂 Daarna spreek ik af met vriendinnetje S voor thee.
Diner: de lekkere geroosterde pompoen-pastinaaksoep met salie pesto. Beide recepten komen deze week online!

Collage 7Zondag begin ik het toch een beetje moeilijk te krijgen. Ik mis koffie en een taartje in het weekend, gelukkig heb ik nog maar 3 dagen te gaan en dan ben ik heerlijk klaar! Zo fijn.
Ontbijt: Groene smoothie (hoe verrassend!) ;), plus een extra groene smoothie van spinazie, banaan, sinaasappel, en kokoswater.
Lunch: Ik maak een grote portie gierst salade met leftover groenten uit de koelkast; alvast diner voor morgen, aangezien ik dan geen tijd heb om te koken.
Snack: een paar nacho chips met echte (!) guacamole en een kaasstengel bij verjaardagsborrel van vriendje in de kroeg. Oeps! De rest van de tijd braaf aan de verse munt thee en spa rood met citroen. Toch even een moeilijk zo aan het einde van de week
Diner: Geroosterde pompoen-pastinaak soep. En er zit nog 1,5 liter in de pan.. dus genoeg soep voor de rest van de week! 😉

Op naar een nieuwe week.. Tot en met dinsdag nog ontzuren, daarna weer terug naar normaal. Heel benieuwd naar het resultaat en ik hoop natuurlijk dat het iets heeft opgeleverd. Ik merk er eerlijk gezegd zelf nog weinig van, maar ik ben benieuwd wat de uitslagen zullen worden. Binnenkort weer langs Vitamineboost in de kinkerstraat om het over de resultaten te hebben! Fijne week allemaal!

5 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (5)”
  • Poeh best een lastige uitdaging. Ik weet niet of ik het vol zou houden, zou het toch wel een beetje eentonig gaan vinden.
    De salades klinken trouwens wel allemaal erg lekker! Succes nog met de laatste loodjes.

    • Dank je! Er is inderdaad maar weinig wat je kunt eten, maar gelukkig is 10 dagen te doen en kun je binnen je opties heel wat varieren. Ik kan niet wachten tot woensdag, dan ben ik heerlijk klaar en nu al helemaal zin in de pizza die ik die week ga eten haha

    • Bedankt voor het compliment! Ik kan niet wachten tot het woensdag is hoor 😉 Helemaal zin om weer normaal te eten en vooral onwijs nieuwsgierig naar het resultaat.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.